Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hvordan Lagre Kollisjonsputer må Lives?

Kollisjonsputer i biler redde mange liv. I en krasj, poser strategisk plassert i bilen blåse opp og gi en pute for sjåføren eller passasjeren. Airbag effekt øker sterkt når utplassert i forbindelse med bruk av bilbelte. Airbag Distribusjon

I en frontkollisjon (innen 30 grader av midtlinjen av kjøretøyet) bilens airbag-systemet distribuerer fører og passasjer foran poser, som skyter ut av deres skjult sted i hastigheter opp til 200 miles per time, demping kroppen mot skadelige overflater som dashbordet eller rattet. Sidekollisjonsputer, som kan være plassert i dørpanelene eller på ytterkanten av forsetene, distribuere på samme måte, som gjør vinduet kollisjonsputer og baksetet kollisjonsputer, som er plassert på baksiden av forsetene.

med Typer av airbag-systemer

Airbag systemer ofte benytter en airbag modul består av en nylon bag og en tenneren-inflator enhet. Førerens side modulen er i sentrum av rattet puten. Airbag moduler bruker ulike virkemidler for å utløse airbagen. Den vanligste er enkel forbrenning, som frigjør gasser som utvider airbag. Såkalte "hybrid airbags" stole på en liten sprengladning, som utløser frigjøring av store mengder gass som er lagret i en kassett. Mekaniske kollisjonsputer ansette en liten metall ball som smeller fremover i en krasj, tripping en spak som distribuerer airbag.
Mechanism av airbag systemer

Mest airbag-systemer avhengige av sensorer for å oppdage en krasj, som deretter varsler airbag-kontrolleren (en datamaskin) for å starte prosessen med utløsning av kollisjonsputene. Noen sensorer måler retardasjon, andre, kjent som påvirker sensorene, er montert i selve fronten av kjøretøyet. Sensorer er enten magnet-og-ball sensorer, der en krasj fører til en liten metall ball å bryte fri av en magnet for å lage elektrisk kontakt), eller spiral våren sensorer, som reagerer ved å ha energien til en krasj komprimere en fjær å gjøre en elektrisk kontakt. Når sensorene har varslet airbag kontrolleren av en krasj, airbag tenneren eller gassbeholderen starte utgivelsen av høyt trykk gass for å blåse opp nylon airbag.
Betydning

Ifølge en studie av Dr. Donna Glassbrenner av National Highway Traffic Safety Administration, økte antall sparte liv med kollisjonsputer dramatisk i perioden 1991-2001, da kollisjonsputer reddet nær 2.000 liv. Studien påpeker at kollisjonsputene kan betydelig forbedre effektiviteten av bilbelte, og at effektiviteten av kollisjonsputer alene er ikke i nærheten effektiviteten av kollisjonsputer kombinert med bilbelte.
History of Kollisjonsputer

Det første patent for en airbag ble utstedt til John W. Hetrick i 1953, men den raske økningen i ulykker i 1960 bedt den føderale regjeringen i 1969 å mandat beboer sikkerhetssystemer for biler. I 1973, etter forbedringer for å krasje sensor design, kjennetegnet Oldsmobile Toronado den første passasjer airbag. Ford og Chrysler fulgte med valgfrie kollisjonsputer i løpet av midten av 1980-tallet, og i 1990, kollisjonsputer var standard utstyr i Ford biler. I 1998 hadde den føderale regjeringen mandat fører og passasjer kollisjonsputer for alle personbiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144906.html

Previous:
Next:

bilulykker