Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

SUV Rollover Risks

Til tross for store fremskritt innen sikkerhetsteknikk, kjøretøy med høyere bakkeklaring fortsatt utgjøre en høyere rollover risiko enn biler som sitter lavere. Fordi en av de viktigste definerende karakteristikkene av sport nye biler (SUV) er deres større høyde, de er mer sannsynlig å rulle over i en ulykke enn personbiler. Men dagens SUVer er betydelig sikrere enn tidligere modeller, og er utstyrt med sikringstiltak for å unngå en velt. Enkel fysikk

Dessverre kan teknologien ikke trosse fysikkens lover. Disse lover diktere at en gjenstand med et høyere tyngdepunkt er mindre stabilt og lettere å velte enn en gjenstand av samme vekt med et lavere tyngdepunkt. Vi forstår dette konseptet intuitivt. Støtte opp en blokk av tre på langs, og det er lettere å velte med et trykk på en finger. Plasser den på sin høye side, for å gjøre det kort, og det er langt vanskeligere, kanskje umulig, å velte det samme objektet.

Grunn av dette enkle faktum, sportsbiler sitte lavt til bakken, og mange er nesten umulig å rulle over, selv om du prøver. En lav og bred sportsbil vil nesten alltid skli sidelengs hvis du skyver det utover sine grenser, akkurat som tre blokker plassert på sin side er mer sannsynlig å skyve på teppet, i motsetning til å rulle over, når presset. En SUV eller en høy lastebil, men kan lett velte når presset utover grensene for vedheft.
Høyt oppe

SUVer ble markedsført som deg overalt type alternativer til biler. Men snart ble det klart at det store flertallet av folk var ikke egentlig noe sted i nærheten ulendt terreng i sine SUVer, men bare kjører dem på asfalterte bygater.

De viktigste grunnene til at folk kjøper disse kjøretøyene er sin høyere bakkeklaring og mer innvendig plass. En høyere sete gir føreren en imponerende utsikt over veien og gjør det lettere å komme inn og ut av bilen.
P Det er også lettere å laste og losse varer på en SUV, og mange foreldre synes det er enklere å jobbe med barneseter plassert på den høye baksetet av en SUV, i motsetning til å bøye ned for å komme til spedbarn på den relativt lave baksetet av en bil.

høyere sitteposisjon er umulig å oppnå, selvfølgelig, uten å øke den totale høyde av kjøretøyet. Større innvendig plass, på samme måte, er i stor grad en funksjon av flere vertikale rom i kjøretøyet. Derfor SUVer må være høyere hvis de skal tilfredsstille forbrukernes behov.
Vêret

offentlig statistikk viser tydelig en høyere risiko for rollover for SUVer , sammenlignet med alle andre typer kjøretøy.

Ifølge National Highway Transportation Safety Administration, personbiler har en gjennomsnittlig sjanse for rullering av 12 prosent i en enkelt-kjøretøy krasjet, mens SUVer har en 27 prosent sjanse for en rollover under lignende forhold. Rollover risiko for SUVer er høyere enn varebiler og pickups så vel.

Merk at, er utvalget for rollover risiko ganske bred blant SUV, med noen bærer en rollover risiko for mer enn 40 prosent, mens andre kan ha bare 15 prosent sjanse for å rulle over. I gjennomsnitt, men SUVer tendens til å rulle over langt lettere enn biler.
Electronics Hjelp

Den viktigste teknologiske fremskritt for å unngå rollover ulykker er elektronisk stabilitetskontroll eller ESC. ESC øker ikke tilgjengelig vedheft, men det vil gjøre det vanskeligere å utilsiktet overskride grensene for bilen.

Avhengig av modell, kan MGP-systemer varierer i deres nøyaktige virkningsmekanismen og raffinement, men de vanligvis forebygge velt ved selektivt bruke bremsene på én eller to hjulene på bilen for å hjelpe føreren beholde kontrollen under tunge øvelser.

I enklere termer, vil systemene hindrer kjøretøy fra å anta en posisjon på veien der den laterale styrker vil overstige trekkraft dekkene kan gi. ESC vil ikke hindre alle mulige rollover men vil redusere sannsynligheten for en velt. En liste over kjøretøy som er utstyrt med ESC er tilgjengelig på regjeringens SaferCar hjemmeside.
Bedre Kjøring

I tillegg til å velge en SUV utstyrt med ESC, drivere kan minimere risikoen av en velt ved å lære hvordan du bedre kontrollere sine biler. Læring riktig manøvrering teknikker, unngå harde manøvrer og bruke forsiktighet på landlige veier er viktige elementer for å drive en SUV trygt. Regjeringens SaferCar nettsiden tilbyr opplæring samt viktige tips om disse og andre sikkerhetsspørsmål.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144904.html

Previous:
Next:

bilulykker