Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Farene ved Kollisjonsputer

Siden 1998 har den amerikanske regjeringen mandat at kollisjonsputer skal inkluderes i alle personbiler. Fra før 2008, har regjeringen anslått at kollisjonsputer har spart over 25.000 liv. Men passasjerer i airbag-utstyrte biler fortsatt opplever noen ganger-alvorlige skader på grunn av dem. De fleste av disse skadene kan unngås ved riktig å følge produsentens tilrådinger. Burns

Kollisjonsputer er laget av sterke stoff materialer og distribuere ekstremt raskt. Å blåse dem raskt nok til å gi beskyttelse, airbag beslutningstakere bruker en kjemisk reaksjon som forårsaker gasser voldsomt utvide og blåse opp posen. Denne reaksjonen skaper varme. Siden kollisjonsputer er designet for å absorbere kraft av påvirkning gjennom kontakt med overkroppen, ansikt og nakke brannskader oppstår ofte når de distribuerer.
Broken Bones

Driver's-side kollisjonsputer distribuere fra midten av rattet utover. Hvis føreren har hendene eller armene i veien for den voksende airbag, kan kraften bryte bein. Eksperter anbefaler at driverne ikke holde hjulet på 12 o'clock posisjon og i stedet bruke standard 10 og to stillinger for å unngå airbag skader.
Barn

Barn er ofte plassert i bakovervendt barneseter når foreldrene setter dem i bilen. Når disse setene er i forsetet, kan de være for nær området der kollisjonsputen utløses. Hvis det er en ulykke og airbagen løses ut, kan det slå tilbake på barnesetet med voldsom kraft og forårsake alvorlig skade eller død. Små barn i bakovervendt barneseter må aldri plasseres i forsetet eller i en posisjon der en airbag kan distribuere.
Misforståelse

Kollisjonsputer er utviklet for å fungere i tandem med bilbelte for å gi et ekstra nivå av beskyttelse for bilens passasjerer i en ulykke. De er ikke ment å være den eneste kilden til tilbakeholdenhet eller beskyttelse, og hvis beboerne ikke bruker bilbelte når en ulykke inntreffer, vil airbagen ikke gi tilstrekkelig beskyttelse, og at alvorlige skader kan oppstå.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144900.html

Previous:
Next:

bilulykker