Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Ford Explorer Tire Problemer

I 2000 gjorde Ford Explorer, en multi-passasjer sport utility vehicle (SUV), og Firestone dekk selskapet nasjonale nyheter etter en rekke uforklarlige highway rollover ulykker hevdet hundrevis av liv. Automaker pekte fingeren på dekkleverandør, men Firestone skjøt tilbake, og hevder dårlig suspensjon utforming av Fords ingeniører. Ford Explorer

Ford introduserte Explorer i 1991 og annonsert det som sikker erstatning for Bronco II, en annen bil utsatt for høy hastighet velt. Men angivelig Fords ingeniører klarte ikke å ta rollover problem ut av Explorer. Nettstedet FordExplorerRollover.com rapportert at SUV "har blitt rullet over og drepe sine beboere siden de første månedene den ble solgt."
Firestone Branner Tilbake

Kort tid etter Ford byttet dekk selskaper og problemet stoppet ikke, administrerende direktør i Firestone uttalte: "Firestone ikke lenger vil selge dekk til Ford for bruk på Explorer. Det er noe galt med Ford Explorer. testing og ulykke data vi har gjort beviser det. " Firestone krav syntes å være bekreftet av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), når du er i en 2005 studie utført 1999-2002, sa det, "The Ford Explorer SportTrac fikk den verste rollover vurdering av noen SUV testet."

Andre Dekk Testet

I et forsøk på å bevise Explorer ikke var på feil, gjennomførte Firestone ytterligere tester i 2005 med mange merker av dekk, inkludert respekterte produsenter som BF Goodrich, Goodyear og Michelin. Resultatene av dekk testing av Firestone bevist at noen dekk var utsatt for plutselig svikt og rollover på grunn av ustabilitet i Explorer mangler suspensjon.
Suspension Problemer
p Det var ikke lenge før Ralph Nader gruppe, Public Opinion, ble involvert, og Nader dukket opp foran Kongressen oppfordret dem til å huske Ford Explorer. Fingeren ble deretter blir pekt på feil utforming i Explorer fjæring og en svak taket, og kritikere av Explorer trodde problemet ville bare bli verre med tiden og slitasje.
Ford Reagerer

Etter utallige rollover ulykker med alvorlige personskader og dødsfall, bestemte Ford å installere et helt uavhengig bakhjulsoppheng bar i 2002, i håp om å forbedre highway manøvrering og total bilens stabilitet. Ford også syntes å være noe stadfestet etter at National Transportation Highway Safety Administration (NTHSA) rapporten ble sitert i en 2001 utgave av Forbes magazine sier, "Det store flertallet av krasj ulykker og dødsfall er ikke forårsaket av bilen, men av føreren, etter veiforhold eller en kombinasjon av de to ". Selv om Explorer salget falt betydelig i løpet av rollover kontroversen, fortsetter Ford å produsere Explorer med forbedringer som synes å ha løst rollover problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144878.html

Previous:
Next:

bilulykker