Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hva er fordelene med ABS bremser?

En anti-lock bremser (ABS) er en sikkerhetsfunksjon i mange moderne biler. En konvensjonell bremsesystem krever sjåføren å pumpe bremsepedalen manuelt for å holde hjulene låser seg på glatte veier eller under nødbremsing. Men, ABS pumper bremsene automatisk. Skid Forebygging
p Hvis et kjøretøy mister trekkraft på glatte veier i snø, is eller regn, kan føreren smelle på bremsene, forårsaker hjulene til å låse opp. I biler som ikke er utstyrt med ABS, kan dette føre til en ukontrollert skrens og øke risikoen for en krasj.
Computer Monitoring
p Med ABS, en datamaskin overvåker hvert hjul og justerer trykket av bremsene til å stoppe bilen på kortest avstand.
Bedre kontroll

Fordi bremsene ikke låse opp på et kjøretøy utstyrt med ABS, kan føreren å holde bedre kontroll over båten. Fordi sjåførene ikke trenger å pumpe bremsene, kan de bare holde foten på bremsepedalen og fokusere på å styre bilen rundt hindringer, en teknikk ofte referert til som "stomp og styre."

Failsafe Feature

Mange nyere-modell kjøretøy som er utstyrt med ABS har også en fail-safe funksjon som overvåker komponentene til bremsen. Hvis ABS svikter, aktiverer datamaskinen en varsellampe og bytter automatisk til et konvensjonelt bremsesystem.
Bilder Lavere Forsikring

Mange stater har lover som krever forsikringsselskapene å tilby lavere bil forsikring for kjøretøy som er utstyrt med ABS.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144870.html

Previous:
Next:

bilulykker