Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Borosilikat Vs. Herdet glass

Ulike typer spesialiserte glass har unike egenskaper som er ønsket i ulike situasjoner. Borsilikatglass er svært crack-motstandsdyktig glass som kanskje oftest funnet i laboratorium glass. Herdet glass er glass som har blitt behandlet for å gjøre det sterkere og tryggere, det er ganske vanlig og finnes i mange steder, inkludert sikkerhets glass vinduer og dører. Ubehandlet Glass

Vanlig glass er en veldig nyttig stoff, men blant sine begrensninger er dens tendens til å knuse inn knivskarpe stykker ved støt, dens tendens til å knekke når opplever plutselige endringer i temperatur (termisk sjokk) , og dens lave strukturelle styrke. Herdet glass og borsilikatglass er spesielle briller som er laget for å forbedre ytelsen av materialet i en eller flere av disse områdene.
Borosilicate Glass
p Dette spesielle glass er særlig motstandsdyktig mot termisk sjokk, men er også sterkere og mer holdbar enn vanlig glass. Varemerkebeskyttet laboratorieglassene Pyrex er et eksempel på denne type glass. Borsilikatglass er gjort ved å erstatte kalsiumkarbonat del av vanlig glass med borsyre oksid.
Herdet Glass

Herdet glass er vanlig glass som har blitt behandlet med en termisk eller kjemisk prosess for å gjøre det sterkere og mer varmebestandig. Hvis brutt, bryter det i mange små kvadrat-off fragmenter, noe som gjør det tryggere å bruke i programmer som siden og bak vinduene av personbiler og glassdører og vinduer av bygninger.
Forskjeller

Borsilikatglass har overlegen termisk støt og gir et lavere termisk ekspansjon faktor, som er nyttig i noen spesielle optiske bruker, for eksempel instrument linser. Herdet glass er bedre for bruk i personbiler, som sine fysiske egenskaper gjør det mindre sannsynlig å danne skår på breaking, det kan heller ikke bli kuttet eller fysisk endret en gang herdet
likheter

Begge typer glass er sterkere og mer motstandsdyktig mot termiske sjokk enn vanlig glass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144868.html

Previous:
Next:

bilulykker