Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

SUV Rollover Safety

SUVer, eller sport nyttekjøretøyer, er blant de mest sannsynlige av alle biler til rollover i en ulykke. De også står for 33 prosent av ulykke dødsfall, noe som gjør rollover sikkerhet et sentralt tema for SUV-drivere. Typer klikkbare
Rollovers er ansvarlig for noen av de mest alvorlige ulykkene.

Når en SUV har en velt i en ulykke, er det to hovedtyper: utløste og un-utløst. Utløste velt oppstår når SUV går av veien og enten synker sine dekk i jord som er myk eller streiker noe. Virkningen fører til at kjøretøyet til spissen og rull, som også kan forekomme i en bratt gehalt på bakken. De un-utløste velt normalt skje når bilen kommer i stor fart og prøver å unngå å slå en annen bil eller en gjenstand i veien, slik at den velte og rulle. Utløste velt er den mest vanlige, skjer i 95 prosent av rollover forekomster.
Tilgang

SUVer er høyere biler og kan være topptung, avhengig av modell. Dette gjør dem mer sannsynlig å rulle, særlig ved høye hastigheter. Går over fartsgrensen, spesielt hvis det er 55 miles per time eller over, øker sjansen for at dette skal skje. Når du kjører på en motorvei, er det bedre å være på eller under fartsgrensen med denne typen kjøretøy, noe som vil redusere sjansene for en velt.
Kjøreatferd

Din oppførsel kan ha en stor innvirkning på hvorvidt du er i en ulykke.

Kjøring nøktern og ansvarlig er to andre viktige faktorer for trygt å komme til din destinasjon og unngå velt. Alkohol kan redusere reaksjonstiden din og reduserer din koordinasjon og din visjon, som er en farlig kombinasjon for å sette seg bak rattet. Rollover ulykker involverer en enkelt kjøretøy 85 prosent av tiden som de oppstår, viser at førerens oppførsel var en stor faktor i å forårsake ulykken.
Bil vedlikehold og sikkerhet

Holde bilen godt vedlikeholdt kan også hindre velt. Dekkene er en viktig ingrediens, og hvis de er kledd ut eller ikke er skikkelig oppblåst, kan dette føre til at SUV å skyve til side hvis du kjører på våt asfalt. Dette er en perfekt situasjon for en velt å skje. I tillegg bør du være forsiktig med hvor du setter tung last i bilen. Hvis du for eksempel sette deg en tung gjenstand på toppen av bilen, blir det mer topptung som gjør det lettere for den å rulle. Følg produsentens instruksjoner om hvordan du skal laste bilen.
Hensyn

rurale områder og veier er de mest sannsynlige scener for en rollover til å skje, er så forsiktig kjøring viktig når du er på disse veiene. Du bør lære å håndtere bilen i tilfelle en nødsituasjon, for eksempel når SUV forlater veien. I dette tilfellet ønsker du å sakte redusere hastigheten da dette vil gi deg mer kontroll over bilen, så kan du komme tilbake på veien når det er trygt. Hvis du panikk i en nødsituasjon og prøve å "overcorrect" når styringen kan faktisk føre til at du mister kontrollen over kjøretøyet.
Teknologi og sikkerhet

Automotive designere har vært arbeider for å hindre denne typen ulykker og har kommet ut med teknologi som reduserer sjansen for en ulykke og skade. Sidekollisjon Sidekollisjonsputer, i forbindelse med bilbelte, distribuere i tilfelle av en rollover å beskytte passasjerene. Bilbeltet med dette systemet er viktig, som det hindrer deg fra å bli kastet ut av kjøretøyet. De VRHS, variabel ride-høyde fjæring, kan senke høyden på bilen automatisk når den oppdager skiftende veiforhold. Dette kan også bidra til å forhindre en velt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144862.html

Previous:
Next:

bilulykker