Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Ulykker forårsaket av Cell Phone Bruk

Som mobiltelefoner har blitt mer populært, og bruken har økt, så også har celle telefon-relaterte ulykker. Disse ulykkene spenner fra mindre til katastrofale og har ført til lover som begrenser eller forbyr bruk av mobiltelefoner på veien. Cell Phone Farer

Mobiltelefoner tegne en førerens oppmerksomhet bort fra trafikken, veiforhold og kjøretøy drift. Noen studier har vist økt sannsynlighet for en ulykke å være fire ganger normal hastighet når en driver bruker en mobiltelefon. En stor del av denne farlige distraksjon innebærer behovet for å fysisk håndtere telefonen. Aktiviteter som lesing skjermen, trykke på knapper og holder telefonen mot øret alle krever sjåføren å ta hendene fra rattet eller øynene fra veien. Mobiltelefoner krever en driver for å lytte til den personen som snakker gjennom telefonen, slik at føreren mindre sannsynlig å høre en annen sjåfør horn eller en nødsituasjon sirene. Når tanker er fokusert på temaet i samtalen, de er også mindre fokusert på å styre.
Hands-Free bruk

Så tidlig som på midten av 1990-tallet, celle mobilprodusentene begynte å tilby hands-free kits for de fleste av sine telefoner. Disse består ofte av et feste for selve telefonen og kan omfatte en øretelefon og /eller clip-on mikrofon. For telefoner med en høyttalertelefon alternativ, kan fjellet være alt som er nødvendig for håndfri telefonbruk. Nyere mobiltelefoner med Bluetooth øretelefoner med integrerte mikrofoner ta forenkling av telefonen bruker et skritt videre, krever bare at telefonen være nær nok for brukeren å bære på en samtale og kontroll mange av telefonens funksjoner trådløst gjennom øretelefonen. I noen studier har bruk av handsfree mobiltelefoner vist seg å gjøre lite for å bedre sikkerheten for føreren. Dette er fordi, selv om det fjerner den fysiske distraksjon til å håndtere en telefon, må føreren likevel dele sin oppmerksomhet mellom hennes samtale og hennes kjøring.
Lovgivning

I 2001 ble New York den første staten til å forby bruk av mobiltelefoner under kjøring, med mindre en hands-free enhet brukes. Dette åpnet feltet til andre stater, som lånte ulykken data sitert av New York og vedtatt egne mobiltelefon forbud. Hundrevis av regninger har blitt innført i statlige lovgivende forsamlinger, og i dag de fleste stater regulere bruken av mobiltelefoner for noen drivere. I noen stater, inkludert California, Virginia og Indiana, førere under 18 år ikke har lov til å bruke en mobiltelefon mens du kjører, selv om en hands-free system er tilgjengelig. Disse "Alle Cell Phone Bans" vanligvis krever bruk av en hands-free enhet for voksne førere. I mange stater, noen drivere, som for eksempel skole bussjåfører, er underlagt spesielt strenge regler som kan forby mobiltelefon bruk under kjøring. Mens lite data finnes for å foreslå effektiviteten av disse lovene, er de vanskelig å håndheve og mange sjåfører fortsette å bruke mobiltelefoner ulovlig.
Teksting

En nyere bekymring i trafikksikkerhet involverer mobiltelefoner innebærer tekstmeldinger og andre telefonfunksjoner som ikke krever å snakke i telefonen. Teksting under kjøring har vært nevnt som årsak til mange ulykker. Det har blitt mer bekymringsfull, som tekstmeldingsfunksjonalitet er bygget inn flere telefoner, og flere brukere kjøpe tekstmeldingsfunksjonalitet planer eller bruke den innebygde Internett-funksjoner på sine telefoner. Tekstil-while-kjøreforbud begynte å dukke opp i 2009 og er nå en realitet i flere stater. Tthese forbud er enda vanskeligere å håndheve enn mobiltelefon bruker forbud, men fordi texting kan gjøres diskret og uten å utsette telefonen til noen utenfor bilen. Knyttet til teksting mens du kjører er ofte utstedt når driverne er stoppet for noen andre lovbrudd (for eksempel fartsovertredelse) eller etter en ulykke har skjedd og texting er funnet å være en faktor.
Vêret

De statistiske dataene rundt ulykker med sjåfør mobiltelefon bruker peker på faren. En studie ved University of Utah funnet ut at verdifallet en sjåfør opplever ved hjelp av en mobiltelefon er det samme som en person som kjørte med en blod-alkoholinnhold på 08 prosent (over den lovlige grensen i enkelte stater). Kjøring distrahert (kjent som DWD) er ansvarlig for 25 prosent av alle bilulykker, med mange av de som kommer fra distrahert av å bruke en mobiltelefon eller annen mobil enhet. På området mental distraksjon, fant en studie ved Carnegie Mellon University at mengden av hjernens aktivitet viet til kjøring kan reduseres med så mye som 37 prosent ved bruk av en mobiltelefon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144828.html

Previous:
Next:

bilulykker