Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hvordan du monterer en motor

Motoren er hjertet i en bil. Når motoren bryter sammen, kan du velge å overhale den eller erstatte den ved å fjerne motoren. Montering av ombygd motor eller en erstattning i motorrommet krever spesialutstyr og omsorg. Du trenger
Engine heise
Floor jack med bukker
1/2 "pipenøkkel med socket sett
Clutch innrettingsverktøy
skrutrekker (philips hode og flat)
Dreiemoment skiftenøkkel
Olje og oljefilter
Kjølevæske
servostyring væske hvis kjøretøyet er utstyrt med servostyring
Transmission fluid
Clutch væske (hvis relevant)
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Wrap den medfølgende kjeden fra motoren heise rundt bunnen av den nye motoren (det skal fortsatt være på kasse). Sørg for at du pakke det rundt bunnen og at den ligger tett mot eksosmanifolden. Fest toppen av motoren rundt toppen av motoren.
2

Lås kjedet til motoren heise.
3 < p> Hoist motoren ut av kassen, og følger bruksanvisningen for motoren heise.
4

Manøver motoren heise slik at motoren er over den tomme motorrommet på bilen. Dersom motoren din heise ikke har hjul, må du presse bilen under heist motoren.
5

Senk motoren i motorrommet. Arbeid sakte og være forsiktig. Kontroller at du er i stand til å klare alle interne elektriske og relaterte komponenter fortsatt i motorrommet.
6

Linje opp motoren festebraketter til motorfester på kjøretøyets understell.
7

Insert motorens festebolter (skal leveres med den nye motoren din) inn i motoren mounts. Bolten skal passere gjennom begge monteringsbrakettene på motoren og fester på chasis.
8

Fest nøtter til motoren festeboltene, men ikke fullt dreiemoment dem på dette tidspunktet.
9

Fest overføring. Når overføringen er foret opp med motoren ved å skyve det mot motoren (vær oppmerksom på orientering av clutch /trykkplate på overføring montering og svinghjulet på motoren). Du må kanskje bruke en clutch innrettingsverktøy og /eller kontakte butikken /service manual for riktig orientering av clutch montering.

10

Linje opp skruehullene for motor og girkasse og bolt motoren til overføring med bruk av eksisterende skruehull og bolter fra den gamle motoren.
11

Trekk til boltene til produsentens spesifikasjoner.
12

Kontroller retningen på hele motoren /overføring forsamlingen til å sørge for at det sitter rett i motorrommet og at det er riktig klaring. Stram deretter motorfeste bolter. Dreiemoment boltene /mutrene til spesifikasjonene i bilens service manual.
13

Koble alle de resterende komponentene, slanger, ledninger og kabler til den nye motoren. Sørg for at batterikablene er koblet gjennom denne prosedyren, for å unngå støt eller gnister. Ikke glem å fylle olje på motoren før du prøver å starte den. Dette trinnet kan ta flere timer, og du må sjekke bilen din produsentens shop manual for spesifikke forbindelser, som disse prosedyrene varierer mye for hvert merke og modell av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144814.html

Previous:
Next:

bilulykker