Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva gjør injektorer Brann på en 92 Blazer

Den avdøde 80-tallet og 1990-tallet var en overgangsordning tid for alle motorer i USA -? Spesielt store V-8s. Det var i denne perioden at motorene overført fra old-school carburetion og distributør tenning å fullt moderne port bensininnsprøytning. Men endringen skjedde ikke over natten, bensininnsprøytning som de som brukes av 1992 Blazer representerte en form for hybridisering av den gamle og den nye, ikke-så-missing link mellom forgassere, distributører og multi-port bensininnsprøytning. Hvordan TBI anlegg

blikk på en motor med spjeldhus injeksjon, og du vil bli tilgitt for å gjøre antagelsen om at det brukes en forgasser. Denne første likheten stammer fra det faktum at spjeldhus injeksjon så bruk først og fremst som en måte å høste fordelene av elektronisk bensininnsprøytning uten å kaste helt nye manifolder og hoder. Spjeldhus er arbeidshesten av en TBI systemet, det ser ut og fungerer akkurat som en forgasser, men i stedet for interne drivstoff passasjer, bruker den et par av elektronisk styrte injektorer som peker nedover på TB-boringer
<. br> Injector Construction

Injektorene i denne TBI system er magnetventiler, akkurat som små multi-port injektorer. Bunnen av injektoren har et hull i den, og at hullet er normalt koblet med en sfærisk kuleventil. En stang som kommer ut av toppen av ventilen går opp gjennom injektoren, en magnet viklet rundt toppen av stangen sitter tett inne i injektoren boliger. En spole av tråd viklet rundt innsiden av huset blir bollen i en elektromagnet når strøm passerer gjennom ledningen. Når elektromagneten er strømførende, det skyver ballen ventilen oppover og på setet, når deaktivert, skyver en fjær kuleventil ned igjen. Senere injektor design kvittet seg med ball for en mer presis nål-formet ventil.
Injector Firing

elektromagnet i injektoren magnetventil får sin strøm fra motorkontrollmodulen. ECM er lastebilen datamaskin, og det samler informasjon fra flere forskjellige sensorer for å bestemme når man skal åpne injektorer og hvor lenge å holde dem åpne. Ved høyere turtall, eller når oksygen sensorer fastslå at motoren ikke får nok drivstoff, sender datamaskinen elektriske pulser timet tettere sammen, og lengre varighet. Hver gang ventilen åpnes, brensel under trykk til mellom 9 og 13 psi går gjennom injektoren, rundt ballen, gjennom hullet og ned i motoren. Overflødig drivstoff levert av pumpen går tilbake til tanken via bypass-stil drivstoff trykkregulator.
Signalering ECM

Blazer sin ECM bruker noen grunnleggende innganger til å bestemme injektor utløser. Gass stilling sensor og eksos-montert oksygen sensorer gjør akkurat det de høres ut som de gjør, og manifold absolutt trykksensor forteller datamaskinen hvor mye last motoren er under ved å overvåke vakuum tilstede i inntaket manifold. Mer inntak manifold vakuum betyr mindre belastning på motoren, og mindre inntak vakuum betyr mer belastning på motoren.
Veivaksel Positioning

Of interessant notat her er at dette TBI Systemet bruker ikke en veivaksel eller kamaksel posisjon sensor som nesten alle andre bensininnsprøytning gjøre. I stedet blir denne lastebilen datamaskin sin sveiv-posisjonsinformasjon fra en tenningsmodul inne distributøren. Denne andre, veldig enkel datamaskinen bruker en Halleffektsensor å overvåke veivaksel posisjon og hastighet, akkurat som de fleste biler som er gjort siden 1970-tallet. Senere bensininnsprøytning ville flytte tenningsmodulen funksjon fra distributør og inn i ECM, flytt Hall sensor til forsiden av veivakselen, og vil til slutt klare seg uten en distributør av noe slag. Et annet eksempel på hvordan Chevrolet TBI representerer en fascinerende skritt i utviklingen av den moderne innsprøytningssystem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144715.html

Previous:
Next:

Trucks