Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er flytende Gears i en Transmission i en semitrailer?

De fleste semitrucks, hvilke hale semi-tilhengere, har kraftige manuelle girkasser som avviker fra de manuelle girkasser i lette lastebiler. Disse sendingene krever en spesiell skiftende metode. Det er faktisk to metoder for å skifte disse sendingene - dobbel-clutching og flyter. Den heavy-duty girkasse i en semitrailer kan ikke flyttes som en vanlig overføring. Synkronisert Transmission

synkronisert sendinger er funnet i pickups og lette lastebiler. De lar deg skifte fra utstyr til utstyr med ett trykk på clutchen fordi de har synkroniseringsinnretninger ringene i dem som forårsaker de ulike girene til å stille opp ved giring. Unntaket er overføring med en "granny lav" first gear. At utstyret ikke er synkronisert, og mens du kan gire opp med ett trykk på clutchen, kan du ikke gire ned inn i den.
Non-synkronisert overføringer

Mens automatisk og er synkronisert sendinger begynt å dukke opp i tunge semitrucks, ikke-synkronisert sendinger er normen. Det er ingen synkroniseringsinnretninger ringer for å stille opp girene for en ett-clutch skift.
Double-Clutching

standard metode for å skifte en heavy-duty overføring er dobbel-clutch. Denne metoden krever skyve inn clutchen, skiftende i nøytral, la ut clutchen, skyve inn clutchen igjen, skiftende i det neste giret og la ut clutchen. Dette er selvsagt mye bevegelse for ett girskift.
Floating

Flytende girene refererer til metoden for å skifte uten å bruke clutch. Clutchen brukes kun for å komme til og starter fra en død stoppe. Shifting oppnås ved å føle og motorturtall. Bruker du clutchen til å begynne å bevege seg, da, når du ønsker å skifte, du begynner å legge press på girstang, la av gasspedalen, trekker pinnen ut av utstyret og flytte den til den neste som motoren hastigheten faller . Det tar "føler" for å oppnå dette, og du må enten ha eller utvikle et talent for det. Nedgiring gjøres på samme måte, bortsett fra når du skifte til lavere gir, må du øke motorturtallet. Uriktig gjennomføring av denne metoden kan resultere i skader på girkasse, drivverk eller bakakselen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144710.html

Previous:
Next:

Trucks