Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er forskjellen mellom en Fifth Wheel Hitch og en svanehals Hitch?

Femte hjulet trailer uhell bruke en kingpin og pin-mottaker montert i samme seng som en heavy-duty pickup lastebil. Disse uhell er lik diesel traktor-trailer riggen kombinasjoner. En svanehals vanskelighet er lik den femte hjulet, men har en konvensjonell ball og kopleren monteres under, bak eller på gulvet i lastekassen. Goosenecks haker er ikke å forveksles med haiker svanehals trailer merkevare, som vanligvis benytter en femte hjulet stikk. Fifth Wheel Tilhengere

Bruken av en femte hjulet stikk varierer, avhengig av kjøretøy og type tilhenger. Femte hjulet tilhengere har foran enden som stikker ut kroppen, som strekker seg over den bakre støtfangeren på bilen. Det ser mye som en FØRERHUS campingvogn montert i lasteplanet av en pickup. Pinnen av en femte hjulet trailer er montert under utstikket. Det faller ned i mottakeren av svingeskiven stikk montert på gulvet av lastekassen. En typisk 8-fot bred femte hjulet trailer plasserer vanligvis stikk om 52 inches fra baksiden av førerhuset på en lang akselavstand pickup med en 8-fots seng.
Konvensjonelle Fifth Wheels
med

Fifth hjul er best for haling tunge og usedvanlig lang tilhengere. De lar bilen å enkelt manøvrere fordi vanskelighet ligger inne i lasteplanet, noe som gjør det enklere å slå trange hjørner. Stikk består av en stor plate formet som en hestesko - ". Femte hjulet" på Den femte hjulet stikk er montert til sengen gulvet og avstivet til lastebilens rammen under. I kraft av å tro på tilhengeren via en konge pin i stedet for en vanlig stikkontakt og ball, har det større slepekapasitet enn konvensjonelle uhell. Den femte hjulet gir også bedre stabilitet. Imidlertid ulemper inkluderer så å si ingen plass til å legge lasten på lasteplanet og fjerningen av bakluken. Haikerens tilhengere produsert av Nuwa Industries bruker vanligvis femte hjulet Hengerfeste oppsett, men de kan bli konvertert til Goosenecks.
Slider Fifth Wheels

kort akselavstand pickup lastebiler med 6,5 fot lange lasteboksene bruker vanligvis en "slider" femte hjulet stikk, som i bakerste stilling, kan trucken lage parkeringsplasser manuvers uten lastebilen å ta kontakt med traileren. I fremre posisjon, er det foran lastebilens bakakselen, er nødvendig for vektfordeling på veien. En trailer er 13-tommers utvidet pin boks festet til en skyveknapp femte hjul på gulvet i lasterommet boksen gir ekstra plass mellom pickup førerhus og fronten av tilhengeren for kort akselavstand lastebiler.
Svanehals

gooseneck stikk også har en stor, flat plate, men i stedet for å motta en Kingpin, den har en tradisjonell stikk ball. Goosenecks er mer vanlig på korte lasteboksene fordi ballen tillater tettere plassering av trailer på baksiden av førerhuset. Det finnes tre forskjellige versjoner av gooseneck stikk: under-seng, nedfellbare og over-sengs. Under-senger er festet til skinnene under lastekassen å støtte gooseneck hodet. Eiere kan fjerne eller senke ballen når den ikke brukes. Nedfellbare goosnecks også legge til skinnene, men ballen stikk mounts til en stålplate på lasteplanet gulvet. Over-senger feste til skinnene som en femte hjulet og kan fjernes når som helst.
Vektfordeling

Fifth hjul og Goosenecks gi bedre vektfordeling. De er bedre enn støtfanger uhell for tunge eller store tilhengere fordi de tilbyr en mer nivå ride, forbedre bremsing kontroll og minimere svaie. Den tunge vekten er mellom pickup er akslene i stedet for på bakakselen og fjærer bare. Dette sprer vekten mellom de to akslene og eliminerer spaken effekt, som løfter vekten av forhjulene når det er en tung støtfanger trekkroklast.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144708.html

Previous:
Next:

Trucks