Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

History of Special Ford Trucks Fra 1980 til 1986

Med lanseringen i 1948, satt den første av Fords F-serie lastebiler en målestokk for servicevennlighet balansert med en levedyktig kjøpesum og relativt økonomisk vedlikehold. Fortsatt er i produksjon per februar 2012, har F-serien har vært den mest solgte pickup i USA i mer enn to tiår, og den mest solgte bilen i mer enn tre. Årene mellom 1980 og 1986 brakett produksjonen av den syvende generasjon av F-serie lastebiler. Syvende generasjon
p Som med sin umiddelbare forgjenger, den syvende generasjon F-serien ble tilbudt med både uforstyrret og trappet utvendige seng profiler, kalt Styleside og Flareside, henholdsvis i Ford-tale. F-150 tok over fra den nedlagte F-100 som base modell F-Series lastebil for modellåret 1984, og ved slutten av kjøringen ble etablert som den mest solgte lastebil i USA

Power Plant

Året 1981 så Ford legge til en ny motor til sin linje, F-100 alternativet med en 255-kubikk-tommers motor. Denne V-8 motor var mindre enn standard sekssylindrede tilbys i området - på 300-kubikk-inches - og var ment å gi kjøperen en mer drivstoff-økonomien valg. I 1982 V-6 ble bygget ned til en 232-kubikk-tommers fortrengning. Da Ford introduserte F150 i 1984 det gjorde det med en 115-hestekrefter rett-6 som standard, med 130 hestekrefter, 302 kubikk-tommers og en 150-hestekrefter, 352 kubikk-tommers V-8 varianter tilgjengelig, alle ble tilbudt med enten manuell eller automatisk girkasse. I 1985, en drivstoff-injisert 5,0-liters motor ble tilgjengelig, genererer 185 hestekrefter.
Drivverk og Engineering

Nytt for 1980 var uavhengig forhjulsoppheng både på F-serien og truck-baserte Bronco fire-wheel-drive modeller, selskapet heter oppgraderingen Twin-Traction Beam. Som i 1982, en ny trim nivå - tilbudt en høyere rettet bakenden - Explorer, med noen forbedringer, denne pakken forble i produksjon frem til Ford Explorer SUV ble innført i 1991. Pr. 1983 var F-350 tilbys med en 8-fots seng, og to år senere, en dual-bak-hjulet alternativet ble tilgjengelig under crew cab.
Kosmetikk

Før den syvende generasjonen ble født, hadde F-Series mottatt en styling oppdatering for hver modell år, om enn noen ganger ikke mer enn en kosmetisk endring av grillen eller bedriftens logo. Denne prosessen stanset med innføringen av 1980-modell. Utvalget ble outselling alle konkurrenter, og Ford flyttet inn i den nye modellen året med noen utvendige endringer, en merkbar endring var innføringen av et delt sidevindu i crew-cab modeller. To-tone maling design var tilgjengelig, og alternativer som malte hjul ble tilbudt, men kundens valg ble i stor grad begrenset til interiør trim nivåer. 1982 modell år inneholdt en endret grill og "FORD" navnetrekk forsvant fra panseret.
Interiør Trim

I 1980 trim-pakker tilbys valg mellom manuell og elektrisk låser og vinduer, med farge-matchet floormats, litt ekstra krom og en faux wood dashbordet trim i Ranger-modellen. Alternativ sete trim og en matchende farge headliner ble tilbudt i Ranger XLT, og en enda finere interiør i Ranger Lariat.

I 1982 opphørte Ranger å være en F-Series modell og ble en Marque i seg selv. Med denne endringen ble F-serien tilbys i en rekke modellvarianter som ville forbli uendret gjennom hele generasjonen: Base, XL, som i hovedsak erstattet Ranger trimme nivå, XLS, som inneholdt en annen grill og støtfangere med noen andre mindre forbedringer og en grafikk pakken, og XLT Lariat, som beholdt den modellen heter tepper og headliner oppgraderinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144702.html

Previous:
Next:

Trucks