Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Funksjon av Sway Bar på en lastebil

Sway barer brukes på lastebiler til horisontalt knytte suspensjon forsamlinger under chassiset. Også referert til som "anti-gynging barer," de tillater venstre og høyre side suspensjon systemer for å arbeide i samklang når du svinger, og dermed bedre kjøreegenskaper ved å redusere svaie at lastebilen erfaringer. I tillegg svaier barer bidra til å øke stivheten av rammen, noe som ytterligere forbedrer kjøreegenskaper. Suspensjon in Action

fleste moderne fjæringssystem utnytte en spiralfjær som bilens vekt er suspendert. En støtdemper virker sammen med fjæren for å dempe reboundeffekter når fjæren trykkes sammen. Andre lastebiler utnytte et blad fjæring. Bladfjærer oppsett bruker elliptiske torsjonsstag i stedet for spiralfjærer og sjokk.
Sway Bars

Trucks som har en uavhengig fjæring har en suspensjon oppsett på hvert hjul. Dette gjør at hvert hjul for å reagere på ujevnheter, og skaper en behagelig reise for passasjerene. Men for optimal kjøreegenskaper, suspensjon systemer må være horisontalt forbundet. Sway barer oppnå dette, horisontalt koble fjæringssystemer på venstre og høyre side av lastebilen. Sway barer består av en torsion bar montert på chassis, som deretter koblet til bunnen av hver bæresystem.
Forbedret håndtering

I svinger den skiftende vekt av lastebilen vil føre til at suspensjonen av de ytre hjulene for å komprimere, mens vekten på de indre hjul vil bli løftet. Med en svaie bar installert, vil komprimere den venstre side suspensjon delvis komprimere den høyre side, og omvendt. Derfor svaie barer hjelpe lastebilen kroppen forbli flatere i svinger. Dette reduserer vekten overføring og dermed forbedrer kjøreegenskaper.
Økt stivhet

I svinger kan lastebilens flytte vekten føre til at deler av understellet å bøye litt. Sway barer bidra til å redusere denne flex ved å koble den nedre rammen til suspensjon og gi økt horisontal stivhet. For ytterligere å øke stivhet, kan en strut tower bar installeres. Strut barer horisontalt knytte de øvre festene av dempere foran på toppen av motorrommet. Akkurat som med gynging barer, strut barer gi økt horisontal stivhet til kabinettet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144676.html

Previous:
Next:

Trucks