Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan beregne Turning Radius av en lastebil med tilhenger

Traktor-tilhengere er komplekse dyr, alle aspekter av enhetens ytelse avhenger av mange faktorer innen ikke bare bilen, men hengeren også. En lastebil formål er å slepe en tilhenger, som er grunnen til at tilhengeren utgjør det meste av enhetens størrelse og masse. Så, trenger du ikke å spørre hva traktorens svingradius er, siden enhetens samlede svingradius og diameter avhenger vanligvis mer på traileren enn traktoren. Uansett, alt du trenger å bruke en litt enkel trigonometri til å beregne lastebilens styring og Ackerman vinkel. Du trenger
kalkulator med trigonometriske funksjoner
Vis flere instruksjoner
en

Mål lastebilens akselavstand (i inches) fra sentrum av bakakselen hub til sentrum for forakselen navet. Hvis du har tandem drivakslene (som de fleste trailere gjør) deretter måle fra sentrum av den tomme plassen mellom dekkene på de to bakaksler. For eksempel Freightliner Classic XL og 53-fots trailer combo, sier traktorens akselavstand kommer ut til 250 inches.
2

Se produsentens info for maksimal styre vinkelen på innsiden snu dekk, venstre dekk svinge til venstre og høyre dekk sving til høyre. Hvis du ikke finner denne info du kan måle det ganske enkelt med en butikk-kjøpte vinkelmåler. For Freightliner, kommer innsiden dekkets styre vinkel ut til nøyaktig 55 grader ved fullt rattutslag.
3

Bryte ut trig kalkulator, angi grader av styre vinkel og trykke "synd" tasten. I eksemplet ender vi opp med 0.819. Nå dele akselavstanden av trucken med din synd (vinkel) figur, for eksempel, er resultatet en svingradius på 305,25 inches, eller ca 25,43 meter. Multipliser det med to for å få lastebilens totale snu diameter, eller svingradius (50,87 fot her). Hvis du måler det i kjørefelt, det er fem 10-fots brede landeveier eller litt mer enn fire 12-fot bred statlige veier å gjøre en U-sving.
4

Utfør denne samme beregningen med traileren, men denne gang målt fra sentrum av de Tandemtilhenger dekkene til midten av akslene og bruke vinkelen på lastebil i forhold til tilhengeren som en styrevinkel. Med 53-foter er Tandemsykler satt hele veien fremover, måler akselavstand 400 inches. Med en 10-graders vinkel på lastebil til trailer svingradiusen er 2312 inches, eller 192 fot. Øke svingradius til 45 grader, og snu radius reduseres til 565 inches (47 fot). Foldekniv lastebilen på 90 grader eller mer, og tilhengeren roterer på sin Tandemsykler med en svingradius på 400 inches eller mindre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144610.html

Previous:
Next:

Trucks