Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

DIVCO Truck History

DIVCO lastebiler var levering kjøretøy produsert 1924-1986. Selv DIVCO produsert lastebiler for en rekke levering tjenester, var de for det meste melk lastebiler. Det var ikke før 1954 at lastebilene ble regelmessig utstyrt med kjøling i stedet for is. Lastebilene kom som frem-kontroll versjoner eller de populære snub-nosed modeller som var allestedsnærværende i etterkrigstidens forstadsområder nabolag. Tidlige versjoner

The bensindrevet forward-kontroll varebil var ideen om George Bacon, en Wayne County, Michigan, ingeniøren som designet lastebiler for Detroit Electric Vehicle Company. Selskapets kjøretøyer var alt elektrisk, men de harde Michigan vintre herjet på batteristrøm når lastebilene operert under tung belastning. Bacon og en gruppe investorer dannet Detroit Industrial Vehicle Company, som gikk under forkortelsen av DIVCO, for å produsere bensindrevne lastebiler. Prototypen i 1924 ansatt en LeRoi bensinmotor. Et år senere, sendt DIVCO 25 lastebiler til Detroit meieriet. I 1926 inneholdt lastebilene en firesylindret Continental motor matchet med en fire-trinns girkasse.
1930

DIVCO designet sine lastebiler som multi-stop biler med en heavy-duty bremsesystem og elektrisk system, og ekstra stor clutch. Som en fremtidsrettet kontroll kjøretøy, var sjåføren frem for forakselen. Han kunne også styre bilen ved å stå på stigbrettet. En vanlig versjon var modell G, som inneholdt den butte hette med åpen sidelegemene. Operatøren kunne sitte bak rattet eller stå i førerhuset eller på stigbrettet mens du bruker en rorkult å kjøre. Den Model H inneholdt en dråpe ramme og en midtgangen gjennom midten av kroppen. Dette ble en standardfunksjon på alle Divcos. I 1932, til økonomisk skrantende DIVCO fusjonert med Continental Motors blitt Continental-DIVCO Corporation. Fire år senere, forhandlet frem en sunnere DIVCO en separasjon fra Continental og fusjonert med Twin Coach Company of Ohio, en leverandør av Helms Bakeri lastebiler i Los Angeles-området, blant andre virksomheter.
Postwar Era

Som alle bilprodusentene, opphørte DIVCO produksjon av sivile lastebiler under andre verdenskrig. Når den returnerte til produksjon i 1945, produsert det lastebiler basert på førkrigs design. Det produseres det førkrigs-stil DIVCO-Twin Model "U" med foldedører og den firesylindrede Continental motor. De 1946 Divcos inneholdt en 100.75-tommers akselavstand med en totalvekt på opptil £ 12,000. og en seks-sylindret Continental motor alternativet. En Hercules sekssylindrede var standard utstyr i 1950, og deretter en standard seks-sylindret Nash motor i 1960. DIVCO endelig tilbudt nedkjølt varebiler som en vanlig alternativ i 1954.
Fusjon

1956, eies DIVCO 75 prosent av landets meieriprodukter lastebiler. DIVCO fusjonerte med Wayne Works, som holdt 25 prosent av landets skolebuss biler. Fusjonen var å sentralisere driften av begge selskaper til å spare penger og samtidig opprettholde et solid tak på sine respektive markeder. I 1961 produserte DIVCO-Wayne engros levering lastebiler med organer opptil 18 meter lang og utstyrt med en bakre heis. Boise-Cascade, Inc. kjøpte DIVCO-Wayne i 1968. To modeller inneholdt 115 - og 127-tommers akselavstand med en 10.000-lb. nyttelast. DIVCO produksjonen ble avsluttet i 1986.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144558.html

Previous:
Next:

Trucks