Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

History of the Chevrolet 1/2-Ton Pickup

Chevrolet har en lang historie med produksjon pickup lastebiler, som dateres tilbake til minst 1917. Men den moderne halvt tonn Chevy pickup, formelt kalt Commercial pickup, ankommer ikke før 1937. Dette halvt tonn modell, med en motor som en 1500-lb. nyttelast, innledet en ny æra av lastebiler med kroppen stiler som rivaliserte sleekness av personbiler. Førkrigs Years

Før 1937 hadde Chevy tilbudt halv-og en ½-tonns modeller, men den nye modellen året også brakte trekvart og ett-tonns modeller. Den halvt tonn versjon forble den mest populære for sin evne til å håndtere de fleste light-duty kommersielle jobber. I drosjen satte høyt, og mange modeller inneholdt to-tone maling ordninger med svarte skjermer og en primær farge for drosjen og last boksen. Den krom grill buet pakket rundt nesen. Det var en relativt komfortabel lastebil som ga rimelig synlighet mens du sitter på en 113.5-tommers akselavstand. Under panseret var en 85-hestekrefter, 216-kubikk-tommers in-line seks-sylindret motor. Av 1941, inneholdt lastebilen Art Deco styling med feiende dristige linjer. Frontlyktene delvis integrert i fendere, og grillen var nå to-lags med en lavere fossen deksel og øvre tre-bar vannrett deksel som fungerte som en hette scoop. Art Deco-perioden for denne lastebilen varte til 1946.
Etterkrigstiden

første virkelige etterkrigstidens design debuterte med 1947 halvt tonn Chevys. Nå frontlyktene ble fullt integrert i fendere. Skjermene var ikke lenger oppsvulmede, men flatet. Hetten ble likevel reist, men flatere og bredere enn den forrige generasjonen. En fem-bar vannrett grill lakkert enten bilens farge eller forkrommet ble Chevy halvt tonn varemerke styling stikkordet. Førerhuset sto høyere og var romsligere, og glasset plass var større for komfort og sikkerhet. Akselavstanden vokste til 116 inches. Kraften kom fra sekssylindret motor, og i begynnelsen av 1950-tallet den 112-hestekrefter 235 seks. Starten i 1955, kunne den halvt tonn være utstyrt med 265 V-8.
1960

Chevrolet halvt tonn pickup gjennomgikk en radikal endring med ankomsten av C /K-serien i 1960. Disse lastebilene opprettholdt nesten de samme grunnleggende kropp egenskaper inntil 1998 da de Silverado modellene erstattet dem. "C" identifisert halv-tonn som to-hjulstrekk, og "K" utpekt firehjulstrekkere. C /K inneholdt en tidløs, boxy utseende med rette linjer som trengte noen oppdateringer. Pickup kom som en gammel stil Stepside med de utstikkende wheelwells og et skritt montert mellom førerhuset og bakhjulene, og Fleetside, som hadde en flatskjerm-lasteplan og sto på en 115-tommers akselavstand, mottak enten 230 eller 292 in-line seks-sylindret motor eller den valgfrie 283 V-8.
Silverado

Chevrolet halvt tonn haltet sammen på slutten av 1970-tallet gjennom det meste av 1980 som de stigende drivstoffkostnader og strengere føderale utslipp kontroller tappet kraften i V-8 motorer. Chevy effektivisert sin 5,0-liters V-8 og raket av vekten fra halvt tonn for å øke gass kjørelengde. Styling vært konsekvent boxy og konservative. Silverado erstattet C /K Series i 1998, og det forble som i 2011 bilprodusenten primære light-duty truck. De 2011 Chevrolet 1500 halv-tonns funksjoner en 119-tommers akselavstand og motor valg av en 4,3-liters V-6 og en 4.8-, 5.3-eller 6.2-liters V-8.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144525.html

Previous:
Next:

Trucks