Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

1960 Ford Pick Up Trucks

The Ford F-serie pickup lastebil datoer til 1948, med Fords dramatisk ny etterkrigstidens styling av F-1 modellen. 1960 versjonene omfattet fjerde og femte generasjon F-serie pickups, som var vitne til noen mislykkede design innovasjoner, men disse modellene var også tidlig vellykkede forsøk på å gi passasjer-bil kvalitet suspensjonen til F-serien uten å svekke dens evne til å utføre arbeidshest plikter . Dawn of 1960

Ford introduserte feiende stil endringer i sin F-serie pickup lastebiler som begynner i 1961 ved å slippe den populære quad frontlykter i favør av enkle lykter. Ford senket bilen og gjorde det bredere for å gi den bedre stabilitet. Stylister strømlinjeformet nesen med en ny grill og flatet panseret. Bærer over fra slutten av 1950-modellene var Fords Styleside, eller skive-sidige, lasteskip bokser og Styleside, som var truckmaker er steg-side versjon. Basen motor i 1961 var beskjedne 114 hestekrefter, 232-kubikk-tommers, in-line sekssylindrede standard oppføring. Imidlertid kan kjøperne bestille den valgfrie 132-hestekrefter 262 sekssylindret eller 135-hestekrefter 292 V-8.
Unibody Construction

meste glemt i dag var Fords radikal forsøke å produsere F-serien som en unibody enhet, ved å integrere lasten boksen inn i førerhuset for en enkelt-body enhet. Pickup biler selv i dag har en egen seng og drosje for å la boksen for å bøye mens du bærer tunge byrder. Men lastebil beslutningstakere så tidlig som på 1950-tallet forsøkte å forskjønne sine lastebiler ved å integrere lastekassen inn i førerhuset for å eliminere cab /seng gap. Chevrolet brukte ikke unibody konstruksjon, men det Cameo Carrier var en tidlig forsøk på å effektivisere boksen ved å innlemme kroppen paneler fakkel inn i førerhuset. Ford tok dette konseptet et skritt videre ved å kopiere den kompakte Ford Ranchero utility coupe sin unibody konstruksjon for F-Series.
Får det galt

Ideen om den unibody design var god, men utførelsen var dårlig for en lastebil. Unibody konstruksjon var mindre kostnadskrevende enn den konvensjonelle design. Det var færre stempling og sveising punkter. Det strømlinjeformet samlebåndet prosessen og lagt opp til 16 prosent mer plass til boksen. Konseptet var vidtrekkende. Ford anerkjent pickup var ikke lenger bare en ranch arbeidshest, men suburban familiens andre kjøretøy. Styling og komfort var like viktig som hale. Ford ønsket å trykke på forstads markedet. Problemet var imidlertid kroppen flex under tung belastning. Dette skyldes vridning terskler, fastkjørte dørene stengt eller ubeleilig poppet åpen. Lastebilene også var utsatt for rust og korrosjon. Ford styrtet i de konvensjonelle separate cab /seng versjoner i 1962 som et alternativ til unibody, og deretter forlatt unibody konseptet helt i 1964.
Bedre Ride

1965, introduserte Ford sin Twin I-Beam uavhengig fjæring systemet på to-wheel-drive F-Series. Den nye suspensjon gitt en mykere ride, men også generelt bedre håndtering og ikke gi avkall sine tauing kapasitet. F-100 starten i 1967 fikk en ny "Mono-Beam" bæresystem som erstattet de fremre bladfjærer med spiralfjærer.
Slutten av 1960

Ford introduserte en ny motor lineup i 1965 som inneholdt 150-hestekrefter 240 sekssylindret og den store 170-hestekrefter 300 sekssylindret. Den 208-hestekrefter 353 V-8 var et alternativ. Stil-messig, Ford unngikk næringen trend mot mykere, mer avrundet utseende ved å opprettholde sine kantete linjer, selv om drosjen var romsligere og kroppen inneholdt flere kromdetaljer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144494.html

Previous:
Next:

Trucks