Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Slik feilsøker en Tekonsha Brake Controller

Det er flere Tekonsha splitter bremsestyringer, hver med sine egne feilsøking. De viktigste kontrolleren forskjeller inkluderer kontrolleraktivering krets og hvordan hvert termostattype er montert. Den Tekonsha Voyager brems kontrolleren bruker pendel aktivering og er følsom for kontrolleren montering vinkel. Den Tekonsha Prodigy bruker en selvjusterende aktivering sensor og kan monteres i nesten hvilken som helst horisontal eller vertikal stilling. Andre funksjoner i hver brems kontrolleren, som boost-funksjonen på Prodigy, krever separate feilsøking. Instruksjoner
Feilsøking av Voyager Brake Controller
en

Sjekk at forsiden av kontrolleren er nivået side til side og tilbake til forsiden. Kontrolleren må plasseres slik at den er i tråd med kjøreretningen. Finn ut om brems kontrolleren installasjon vinkel er mellom 70 grader fra vannrett med kontrolleren nesen peker opp og -20 grader fra vannrett med kontrolleren nesen pekende ned.
2

Koble trailer elektrisk tilkobling pluggen til slep bilen og starte slepet kjøretøyet.
3

Kontroller at lyset på øverst til høyre på kontrolleren er grønn. Hvis ikke lyser grønt, er kontrolleren ikke er koblet til tilhengeren eller det er ingen strøm eller jord til kontrolleren. Kontroller at tilhengerens elektriske kontakten sitter ordentlig i slepet bilens beholder. Kontroller at tilhengerens elektriske kontakt ledninger ikke er korrodert og det er strøm til kontrolleren.
4

Bruk manuell lysbilde knotten på forsiden av kontrolleren. Hvis lampen på øverst til høyre på kontrolleren er ikke rødt, justere kontrolleren bremsekraft høyere ved hjelp av tommelen hjulet på kontrolleren. Hvis lyset er fortsatt ikke rødt, er den blå ledningen fra brems kontrolleren kortsluttet eller de svarte og hvite ledninger på kontrolleren er reversert. Hvis ledningene er reversert, krever kontrolleren erstatning.
5

Bruk den manuelle skyv knotten på forsiden av kontrolleren. Hvis lyset lyser svakt rødt eller blinker rødt, er kontrolleren jordledningen ikke tilkoblet eller den blå ledningen på kontrolleren er kortsluttet. Sjekk for riktig bakken på den hvite ledningen og sikre den blå ledningen er ikke jordet.
6

Bruk den manuelle skyv knotten på forsiden av kontrolleren og hold lysbildet knotten på maksimal innstilling. Reduser bremsekraften av kontrolleren ved hjelp av tommelhjulet. Hvis lyset blir lysere som kraft er redusert, er det en kortslutning i den blå kontrolleren wire eller tilhengerens bremser magneter er defekt.
7

Kjør taue bilen ved 25 km /h med traileren tilkoblet. Påfør slepet bilen bremser. Hvis tilhengeren bremser er for aggressiv eller tilhengeren oppbremsing er forsinket, er strømmen enten for høy eller for lav, henholdsvis. Juster kontrolleren bremsekraft og gjenta trinn 7. Hvis justering av bremsekraft ikke løser bremseegenskaper, gjenta trinn 1.
Feilsøking av Prodigy Brake Controller
8

Sjekk at forsiden av kontrolleren er nivået side til side og tilbake til forsiden. Kontrolleren må også være plassert slik at den er i tråd med kjøreretningen.
9

Koble trailer elektrisk tilkobling plugg til slepet bilen og starte slepet kjøretøyet.
10

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "og", sjekk kontrolleren ledningsnett for å sikre at det er en skikkelig bakken.
11

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "OL", er kontrolleren elektrisk overbelastet under bruk. Sjekk om det er feil eller kortsluttet ledninger koblet til tilhengerens bremser aktuator.
12

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "SH", ser kontrolleren kort i bremse wire. Pass på at den blå bremsevaieren fra kontrolleren er ikke berører bakken og at tilhengerens bremser signaltråd er ikke jordet.
13

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "nc", er kontrolleren ikke er koblet til tilhengeren. Kontroller at tilhengerens elektriske kontakten sitter ordentlig i slepet bilens beholder. Kontroller at tilhengerens elektriske kontakt ledninger ikke er korrodert og at tilhengerens bremser signaltråd ikke er ødelagt eller frakoblet.
14

Kontroller displayet lesing. Hvis skjermen er blank, det er ingen strøm til kontrolleren. Kontroller at kontakten fra slepet kjøretøy kontrolleren adapter sele til brems kontrolleren er helt på plass. Sikre at slepet bilens bremse-kontrolleren sikringen ikke er gått og at jordledningen til kontrolleren er skikkelig jordet til kjøretøyet.
15

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "0.0", er kontrolleren satt til null strøm. Juster bremsekraften ved hjelp av tommelen hjulet på kontrolleren til ønsket mengde bremsekraft.
16

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "PL", strøm til kontrolleren blir avbrutt når bremsepedalen brukes. Sjekk kontrollerens blå brems wire for riktig tilkobling og sikre tilhengerens bremser signal kabelen er koblet til brems aktuator magneter.
17

Kontroller displayet lesing. Hvis displayet viser eller blinker "Er", er bremsen kontrolleren defekt og må skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144105.html

Previous:
Next:

Trucks