Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan Shift Peterbilt Trucks

Mange semi lastebiler, Peterbilts inkludert, har manuelle girkasser. Dette tvinger sjåføren til å fokusere mer og også gir ham mer kontroll over motoren. Hvis du flytter en manuell girkasse riktig, vil drivstofføkonomi være vesentlig bedre enn med en automatisk. De viktigste forskjellene mellom Peterbilt sendinger og de i biler er at det er flere hastigheter i trucken og clutch har en clutch brems for å stoppe motoren beveger seg. Instruksjoner
en

Slå av motoren på og la den gå til den når 1000 rpm på egen hånd. Dette er spesielt relevant i kaldt vær. Også, hvis været er kaldt, trykk på clutchpedalen, sette girspaken i fri, og slipp den for å varme opp transmisjon og motoren.
2

Trykk på clutchpedalen helt ned når Peterbilt er stoppet. Dette vil aktivere clutch brems, som vil stoppe girene bevege seg mens du kobler overføringen utstyr til motoren gir.
3

Flytt girspaken i første gir posisjon.

4

Slipp clutch brems og slipper clutchen til bilen begynner å bevege seg fremover. Du trenger ikke å trykke på gasspedalen for å starte bilen i bevegelse.
5

Slipp gasspedalen og trykker inn clutchen ned når du er klar til å skifte til andre gir. Pass på at du ikke trykker det hele veien -.. Clutch brems er bare nødvendig når lastebilen ikke er i bevegelse
6

Sett girspaken i fri og slipper clutchen

7

La rpm slippe litt slik at motoren ikke sjangle når du flytter inn i andre gir.
8

Trykk på clutchpedalen igjen og flytt girspaken i andre gir. Slipper clutchen og fortsette kjøringen.
9

Fortsett denne prosessen gjennom resten av girene.
10

Gir ned når du trenger å ved å følge prosedyren over, men å trykke gasspedalen når du er i nøytral for å matche motorens turtall til lavere gir.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143493.html

Previous:
Next:

Trucks