Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hode moment Spesifikasjoner for 5,9 Cummins

I 1989 ble Cummins 5.9 Dieselmotor den første middels kraftig dieselmotor satt i en light-duty truck selges til allmennheten. Motoren hadde blitt brukt bare i kommersielle lastebiler før den tid. Dodge gitt motoren i sine ram pickups for sjåfører som hales tung last over lange avstander. Dreiemoment

Når et hus strammer en skrue inne i en dørkarm, han tilføre dreiemoment til skruen. Dreiemoment er kronglete kraft. Det er målt med en spesiell vri, kalt en momentnøkkel, utstyrt med en ekstern viser hvor mye vridning kraft blir brukt. Noen ganger momentnøkkel vil ha et system av cams og fjærer som kan stilles inn til å slippe på en pre-set dreiemoment verdi.
Topplokk

topplokk sitter mellom inntak manifold og motorblokken. Den danner den øvre del av brennkammeret og holder ventiler for å la brensel /luft-blanding inn i forbrenningskammeret og den eksosgassen ut. Det har også tunneler, såkalte porter, gjennom hvilket brensel /luft-blanding og avgassene reise på vei inn i og ut av forbrenningskammeret. De Topplokksboltene til motorblokken. Boltene skal strammes med en viss kraft. For mye kraft og boltene svekke eller trådene på hver bolt er skadet. For lite og det vil være lekkasje av kjølevæske eller vakuum.
Topplokkets Dreiemomenttrinn

For Cummins 5,9-liters motorer som er gjort mellom 1983 og 1989, boltene i topplokket må strammes til 89 fot-pounds pluss en ekstra 1/4 omdreining. For motorer gjort mellom 1998 og 2003, er tallet 77 fot-pounds pluss ekstra 1/4 omdreining. Boltene må strammes i et bestemt mønster og til middels dreiemomenttrinn, som vanligvis finger tight, halvparten av det endelige tallet og fullt dreiemoment. Brukerveiledningen har et diagram og de mellomliggende innstillinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/142623.html

Previous:
Next:

Trucks