Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

1995 6,5 Dieselmotor Spesifikasjoner

Den første 6.5 GM diesel Tilbudet ble presentert for bil markedet i 1992. I årene etter dette foreløpig viser, ble den 6,5 diesel gjort tilgjengelig er flere forskjellige GM-applikasjoner. Målet med 1995 6.5 GM diesel var drivstoffeffektivitet. 6,5 diesel ikke få mye popularitet selv på grunn av sin mangel på kraft i motsetning til andre dieselmotorer på markedet på den tiden. GM hadde avtale med en turboladet versjon av 6.5 diesel i et forsøk på å få bakgrunnen. Produksjon

6.5 GM dieselmotor ble produsert av Detroit Diesel i USA Årene at motoren ble produsert var 1992 gjennom 2000. Motoren er fortsatt brukes i enkelte militære kjøretøy i dag. Andre bruksområder for 6.5 diesel inkludert flere Chevy og GM lastebiler og sport nyttekjøretøyer. Motorblokken av 1995 6,5 dieselmotor ble støpejern og hadde støpejern hoder. Dette legges vekt på motoren, men forlenget levetiden på motoren også. Med både blokken og lederne blir støpejern hele motoren utvidet og kontrakt på samme rate som reduserte risikoen for sprukne hoder.
Combustion

1995 6.5 dieselmotor ble kalt en 6,5 fordi det var 6,5-liters motor. Forskyvningen i motoren var 395 kubikk inches. Bensininnsprøytning var en IDI system eller indirekte injisert. Motoren ble bygget for drivstoffeffektivitet og ofret makt for å oppnå det. Konkurrenter i markedet hadde motorer som gjort det bedre enn 6.5 diesel fra GM i det tradisjonelle kraftmarkedet, men dieselmotoren funnet andre applikasjoner hvor det møtte et behov. Levering lastebiler brukt drivstoff gjerrig versjonen av 6.5 diesel for å få drivstoff effektiviteten av en firesylindret motor.

Problemer

Gjennom årene noen vanlige problemer dukket opp med 1 995 diesel 6.5 motor. Aldring og slitasje forårsaket sprekker i de viktigste caps og i veivakselen. Som harmonisk balancer blir slitt ut disse problemene ville blitt utbredt. Startproblemer er ofte relatert til glødeplugger sviktende. Overoppheting var også et problem, så det var ikke nok kjølevæske sirkulerer å unngå at motoren blir overopphetet. Sprukne topplokk var et vanlig problem når lastebil hadde overopphetet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/142189.html

Previous:
Next:

Trucks