Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan dekode en internasjonal lastebilens VIN

Vehicle Identification Numbers, eller vins, er 17-tegns serienumre assosiert med individuelle biler som angir bilens hjemland, produsent, modell, år og andre attributter. Opprettet som en internasjonal standard i 1981, har VINs siden blitt adoptert av de fleste bilprodusenter over hele verden. Men noen sifre i VINs tolket til ulike standarder avhengig av land, så det viktigste steget i dekoding en internasjonal lastebilens VIN er å identifisere de tre første sifrene. Disse alltid omfatte the World Produsent Identifier, eller WMI, som angir bilens hjemland. Instruksjoner
en

Finn VIN på lastebilen. VIN tallene er vanligvis plassert på førersiden av bilen, i hjørnet der dashbordet møter frontruten. Noen VINs er også plassert på innsiden av førersiden dørkarmen, synlige når døren er åpen. Andre mulige steder er under panseret stemplet på fronten av motoren, eller bak førersiden forhjul stemplet på lastebilens ramme. VIN er en 17-tegns streng av tall og bokstaver med nei jeg er, O eller Q-tallet.
2

Oppgi VIN inn i en online-dekoder. Dette er den enkleste og raskeste løsningen, men noen online dekodere kan ikke gi oppføringer for internasjonale biler. Nettsteder som Motoverse.com, Decodethis.com og Analogx.com gi gratis dekodere, og du kan også kjøpe en mer detaljert kjøretøy historie rapport fra Carfax.com for $ 34,99, som i oktober 2010. Se Resources for linker.
3

dekode VIN manuelt ved å kontrollere de tre første sifrene, eller World Produsent Identifier, hvis den elektroniske dekoderen ikke klarer å behandle lastebilens VIN. Det første tallet angir hjemlandet, den andre motoren selskapet (dvs., General Motors), og den tredje spesifiserer gjøre av kjøretøyet (dvs. Chevrolet). Vinguard.org har en gratis detaljert guide for dekoding WMIs inkludert land-og produsent koder (se Ressurser).
4

Decode resten av VIN basert på opprinnelsesland og produsent informasjon innhentet fra WMI kode. Hvis bilen ble produsert i Nord-Amerika eller et land som tilhører EU, sjekk Vinguard.org 's guide til dekoding andre attributter for kjøretøy fra VIN (se Ressurser). Produsenter i andre land kan ha ulike spesifikasjoner for å tolke VINs utover WMI-kode, ta kontakt med bilens produsenten for å få instruksjoner. Snarere enn å ringe en lokal forhandler, sjekk produsentens hjemmeside for en kundeservice nummer. Nesten hver bilprodusenten har en kundeservice-systemet på engelsk, uavhengig av landet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141820.html

Previous:
Next:

Trucks