Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan justere Manuell slakk justerbar på Tungtransport

Å ha riktig justert slakk justerbar på et tungt kjøretøy med luft bremser er viktig for sikker drift av kjøretøyet. Feil justerte slakk justerbar på luftbremser er en ledende årsaker til at en kommersiell tung lastebil er fjernet fra tjenesten. En slakk adjuster er en justerbar hendel som festes til en pushrod og luft sylinder forsamlingen i den ene enden og bremsen forsamlingen på den andre. Justere slakk adjuster returnerer komponentene til bremsen til sin rette toleranse og opprettholder optimal bremseeffekt. Denne prosedyren tar bare noen få minutter og minimal mekanisk dyktighet. Du trenger:
skrutrekker eller tang
kombinasjonsnøkkel eller boks fastnøkkel
Hjulklosser.
Creeper eller bakken klut.
Stykke kritt.
Vis flere instruksjoner
Forberedelse
en

Start kjøretøyet og bringe lufttrykket i tankene til maksimum. Når lufttrykket når maksimal, slå av motoren.
2

Plasser bremseklosser sikkert på begge sider av det ene hjulet for å hindre bilen å bevege seg under prosedyren.

3

Push i luftventilen på dashbordet i bilen, slippe bremsene kontrolleres og justeres.
Kontrollere Bremser for riktig justering.
4

Sett et bakken klut eller creeper på bakken eller gulvet for å holde fra å bli skitten mens under bilen. Luftbremser kan ha forskjellige størrelser justeringsbolter, så vet eller finne ut hva størrelsen på fastnøkkel er nødvendig.
5

Kontroll av gratis spill på pushrod. Ved hjelp av kritt og merk av pushrod på det punktet der den kommer inn luft sylinder.
6

Lirk tilbake på slakk adjuster med en skrutrekker eller tang til å trekke på den og flytte den slakk adjuster så langt tilbake som det går. Dette vil føre til at støtstangen for å trekke et stykke ut av luftsylinderen.
7

Mål avstanden mellom luftsylinderen og krittmerke. Dersom målingen er på eller mindre enn 3/4 av en tomme, krever det ikke justering. Noe over 3/4 av en tomme betyr slakk regulatoren skal justeres. Det er en pushrod for hver brems montering i hver ende av hver aksel så sjekk hver av dem.
Justere Air Bremser
8

Finn justering bolt, som ligger på undersiden av den slakk regulatoren. Ofte er det en hylse rundt den bolt som trenger å bli skjøvet innover for å få tilgang til bolten. Ved å bruke en boks fastnøkkel, kan hylsen skyves ned med skiftenøkkelen. I løpet av denne bevegelsen, vil skiftenøkkelen skli over bolten i én bevegelse.
9

Løsne skruen og se pushrod. Hvis støtstangen trekker seg ut av luften sylinder, er at feil retning. Skru bolten den andre retningen.
10

Løsne skruen til du kjenner motstand. Dette er bremsebelegget kontakter trommelen. Skru bolten 1/4 til 1/2 omdreining i motsatt retning for å skape mellomrom mellom puten og trommelen. Gjør dette for hver brems montering.
11

Start kjøretøyet og legge trykk på bremsene. Det bør ikke være mer enn to inches av reiser målt på pushrod.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141703.html

Previous:
Next:

Trucks