Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Deler av en Semi Engine

Motorer på en semi lastebil er svært like de på en vanlig bil eller lastebil. De viktigste forskjellene er at motorer på en semi lastebil er langt større og kjøre på diesel i stedet for bensin. Grunnen til den større størrelsen er at de trenger å produsere større dreiemoment for å få de tunge laster de bærer til å bevege seg. Det er fire viktigste delene av en motor: stempler, veivaksel, valvetrain og tennplugger. De deler av motoren er i det vesentlige den samme som en vanlig bil, med bare en forskjell i størrelse og til tider hvor mange enkelte deler. Pistons

De fleste motorer har en rekke stempler innkapslet i sylindere som glir frem og tilbake, og skaper kraften i motoren. På toppen av stemplet er i forbrenningskammeret, hvor brensel og oksygen antennes, og skaper nedadgående kraft som driver motoren. Mens alle deler av en motor som er viktig, at stemplene er spesielt viktig ved at hvis det er et problem at hele motoren ofte må gjenoppbygges, at en så stor og fundamental del er skadet. I en bil, er det vanligvis mellom fire og åtte stempler, mens en semi lastebil mange ganger har 12 til 16 stempler.
Veivaksel

Koblet til stemplene er veivaksel, som omdanner den opp-og nedadgående bevegelse av stemplene til å snu strømmen. Hovedsak, stemplene slår veivakselen, som bygger den nødvendige kraft til å drive bilen. Det ligner på den måten at bena beveger seg opp og ned på sykkel pedaler slå hjul.
Valvetrain
p Det er en rekke deler i valvetrain : ventiler, vippearmer, støtstenger, løftere, og kamaksel. Funksjonen til valvetrain er å la drivstoff og luft inn og ut av motoren på riktig tidspunkt. Hvis luft eller drivstoffet ikke slipper inn i det rette øyeblikket, da forbrenningen ikke kan finne sted, og hvis drivstoff blir sluppet inn på feil tidspunkt, kan den resulterende forbrenning forårsake alvorlig skade på motoren. Kamaksel åpner og lukker ventilene, som slipper inn luft og drivstoff.
Gnist plugger

Tennplugger er plassert mot toppen av sylinderen, og funksjonen ved antennelse av brensel og oksygen kombinasjon når den riktige mengde trykk er opprettet. Ettersom stemplene lavere, blir brensel sprøytes inn i kammeret i sylinderen, og som stempelet beveger seg opp, blir den komprimert brensel, opprettes trykk som vil gjøre den resulterende forbrenning kraftigere. Når stempelet nærmer seg toppen av sylinderen, tenner tennplugg drivstoff og den resulterende forbrenning driver stempelet nedover, som gjentar prosessen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141649.html

Previous:
Next:

Trucks