Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan å doble Clutch Big Rigs

Kraftige traktor-trailer lastebiler (ofte kalt "store rigger" eller "semis") har ikke-synkroniserte girkasser å bedre håndtere de enorme belastninger de hale. Giret tannhjul i en personbil er synkronisert eller skråstilt for enkelt å stille opp når du går fra ett gir til et annet. I en traktor-tilhenger overføring, gjør utstyr tannhjulene ikke automatisk i kø for å gli inn i gear. Dobbeltklikk tviholdt er nødvendig for å tilpasse motorturtall med hastigheten på drivakselen. Du trenger
Traktor-trailer lastebil
Vis flere instruksjoner
en

Trå inn clutchpedalen og skyve girspaken i nøytral. Dette gjør at motoren til å kjøre fritt for et øyeblikk, og å matche hastigheten som drivakselen roterer.
2

slipper opp clutchpedalen og blikk på turtelleren (det er vanligvis plassert ved siden av speedometeret og måler turtall i omdreininger per minutt eller RPM). Noen tachs har markeringer for å indikere foreslått RPM for skiftende i hvert gir. Stående i nøytral til motorens turtall når den foreslåtte RPM. Hver motor er forskjellig, og hver har spesifikke RPM krav.
3

Trå inn clutchen igjen og skyve girspaken inn i neste gear. Overføringen bør skifte lett uten knase eller klunk lyder. Hvis den ikke skifte lett, er turtallet på motoren og akselen hastigheter ikke samsvarer. Trå inn clutchen igjen og enten la turtallet redusere eller øke turtallet ved å banke lett på gasspedalen til bilen går inn det neste giret jevnt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141309.html

Previous:
Next:

Trucks