Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Heavy Duty Truck Diesel Fuel Efficiency Tips

Ca 108 000 lastebiler er på veien i Amerika, ifølge US Census Department, og dette tallet har økt det siste tiåret. En annen økende antall er prisen på diesel, som nesten doblet mellom 2005 og 2008. Heldigvis, en rekke effektivitet-forbedre metoder finnes, alt fra dekktrykket til aerodynamisk effektivisering. Dekk og Felger

Tilstanden og en prisstigning på dekk på tunge lastebiler kan gjøre en betydelig forskjell i drivstofføkonomi. Faktisk anslår produsenten International Truck Corporation som en diesel lastebil kan miste én prosent av drivstofforbruket for hver 10 pounds per kvadrattomme (PSI) i underinflation. Av denne grunn bør operatørene sjekke ofte for å sikre at alle dekkene er innenfor produsentens inflasjon spesifikasjoner.

Hjulinnstilling er også viktig for drivstofføkonomi. En forskyvning av enda en kvart grad kan føre til betydelig lateral kraft på dekk som det reiser på motorveien, sårer effektivitet. Fordi tunge lastebiler vanligvis har mer enn fire hjul, er riktig justering enda viktigere enn med standard personbiler.
Aerodynamisk Effektivisering

Mens dekkene er det viktigste faktor påvirker drivstoffeffektivitet når en lastebil er under 50 miles per time, aerodynamikk blitt stadig mer kritisk når du reiser på motorvei-hastigheter. Installere spesiell værer og fairings designet for å skikkelig avlede luft kan forbedre aerodynamisk effektivitet.

For hver to prosent forbedring i aerodynamisk effektivitet, mottar en heavy-duty kjøretøy en prosent økning i drivstofføkonomi, anslår Diesel Power Magazine, en lastebil bransjen publisering. Mens denne andelen ikke kan synes betydelig, kan økt effektivitet gjøre en stor forskjell på langdistanseruter nummerering tusenvis av miles.
Engine Operation

Engine drift er også en viktig faktor som påvirker drivstoffeffektivitet av tunge lastebiler. Mange lastebilmotorer er igjen på tomgang i lange perioder. Når en motor går på tomgang uten å overføre kraft til bevegelse forover, reduseres samlet drivstoffeffektivitet. Én prosent av effektivitet er tapt for hver time et kjøretøy tomgang, anslår International Truck Corporation. Avtagende unødvendig dødtid vil åpenbart gjøre en forskjell.

Kjørevaner også direkte innvirkning drivstofføkonomi. Frekvensen av akselerasjon og aggressiv kjøring mister drivstoff. Dermed er det viktig å bruke motoren så jevnt som mulig. Unngå drastiske endringer i hastighet opprettholder drivstoffeffektivitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141178.html

Previous:
Next:

Trucks