Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Truck Engine Identification

Det er tre store produsentene av lastebil motorer i USA - Detroit Diesel, Caterpillar og Cummins. I tillegg til de store tre, produserer Navistar også proprietære motorer bygget spesielt for sine biler. Alle lastebilmotorer består av en modell og serienummer for å hjelpe verksteder og lastebil-deler personell bestemme hvordan du best service på lastebil eier. Detroit Diesel

Detroit Diesel på motorveien motorer består av Series 60, den DD13 og DD15. For å identifisere en Detroit Diesel-motor, finn metallisk plate på førersiden av ventilen dekselet. En motor serienummer vil være til stede, i tillegg til en modellnummer. Detroit Diesel Series 60 motorer er malt lys blå fra fabrikken, og DD13 og DD15 motorene er malt svart. Series 60 serienumre vil begynne 06R etterfulgt av syv siffer. Den DD13 og DD15 består av 10 sifre.
Caterpillar

Caterpillar on-highway motorer består av 3208, den 3406 og C-serie motorer. Alle Caterpillar motorer er malt gul fra fabrikken. Serienummeret består av en streng med alfanumerisk kode. Serienummeret og modellnummeret ligger på en metallplate på passasjersiden av ventilen dekselet. Hvis metallisk plate mangler, er motorens serienummer stemplet på passasjersiden av motorblokken, like bak eksosmanifolden.
Cummins

Cummins on-highway motorer består av N14 og M11, og ISX, ISL og ISM. Cummins motorer er malt røde fra fabrikken. Motoren og modell nummer er inngravert på en metallisk plate plassert på førersiden frontdekselet. Alle Cummins serienumre er åtte sifre. Hvis typeskiltet mangler, er motorens serienummer stemplet på passasjersiden av sylinder blokk, i nærheten av baksiden av motoren.
Navistar

Navistar på -highway motorer består av DT-serien. DT serien er malt svart fra fabrikken. Motoren serienummer er plassert på et metallisk plate på førerens side av sylinderblokken i sentrum av motoren og like under topplokket. Serienummeret vil bestå av 13 sifre. Hvis platen mangler, vil eieren må finne drivstoffpumpen og turbo delnumre plassert på hver del og ringe sin lokale Navistar forhandleren for å bestemme motortype.
Proprietary Engines

Mange lastebilprodusenter brukt samme modell motorer i sine on-highway kjøretøy. I løpet av 1980 og 1990, Detroit Diesel, Caterpillar og Cummins bygget motorer for de fleste av lastebil produsenter i USA. En Freightliner, Peterbilt eller en Navistar kan ha blitt bygget med en Detroit Diesel, Caterpillar eller Cummins motor fram til slutten av 1990. Begynnelsen på begynnelsen av 2000-tallet begynte imidlertid motor selskapene å produsere motorer for spesifikke lastebilprodusenter. Detroit Diesel motorer er nå brukt utelukkende i Freightliner lastebiler. Caterpillar og Cummins motorer brukes av Peterbilt, Kenworth og Freightliner. Navistar motorer er fortsatt eies av International Harvester Trucks.
Good Practice

Gjennom en motorens levetid, er det en sjanse for at motoren ble reparert eller overhalt på enkelte punkt. Som de fleste motorens serienummer som brukes til å identifisere at motoren befinner seg på metalliske plater, og disse platene for å bære og i noen tilfeller blir uleselig. I andre tilfeller er deler som ventil dekselet endres uten verksted fjerne den gamle identifikasjon plate og installere den på nytt. Det er god praksis å finne serienummeret som er stemplet på motorblokken for å unngå forveksling av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141079.html

Previous:
Next:

Trucks