Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan beregne trekkraft

Trekkraft er propulsive kraft som drivhjulene eller spor gjelder til bakken for å flytte et kjøretøy langs en sti, enten det er en vei, en jernbaneskinne, eller myk jord. Trekkraften for harde, glatte flater er en proporsjonal funksjon av vekt-og friksjons-koeffisienten mellom de to materialer i kontakt. Beregning kompleksitet øker når gummi eller dype løpebaner spiller inn. En dypere forståelse av trekkraft prinsipper kan oppnås ved å vurdere flere ulike eksempler. Du trenger
kalkulator eller regneark
Omfattende friksjonskoeffisient data
Vis flere instruksjoner
en Bulldozer klossene grave i jorden for å vesentlig øke trekkraften.

Beregn trekkraft av en akselererende 3000-kilos bil med gummidekk på et nivå asfalt kjørebane med en 0.68 koeffisient av friksjon. Anta at propulsive kraft i motoren gjennom overføring og bak-drivaksel gearing er 1,250 pounds og at vekten over bakre drivhjulene under akselerasjon er 1,600 pounds. Først multiplisere 1,600 pounds ganger 0.68 koeffisient av friksjon for å bestemme det punktet hvor dekkene ville begynne å skli og mister trekkraft (£ 1600 x 0,68 = 1088-pounds). Hvis bilen er å bruke 1,250 pounds av kraft til hjulene, ville trekkraft bli brutt, og bilen ville "brenne gummi" med en medfølgende skrikende lyd. Noen kraft mindre enn 1088-pounds ville glatt drive bilen fremover.
2 Hver hjulet på en tung lokomotiv er et drivhjul å øke trekkraften til det maksimale.

Beregn forskjellig trekkraft av en 250 000-kilos jernbane lokomotiv forsøker å komme til en nødstopp og deretter når den er stoppet. Den statiske friksjonskoeffisient for bløtt stål (som begge hjulene og rails er laget) er 0,74, den kinetiske (bevegelige) koeffisienten er 0,57. Mens lokomotivet bremser til en stopp, er trekkraften bare 250 000-kilos vekt 0,57 x, den kinetiske friksjonskoeffisienten. Maksimal trekkraft er derfor 142,500 pounds. Når lokomotiv stopper, må imidlertid den statiske koeffisient brukes, og det ville ta en styrke på 250.000 pounds x 0,74 = 185,000 pounds å tvinge lokomotivet hjulene til å begynne å skli på sporene fra en død stoppe. Når de er glidende, skjønt, ville kraften igjen være 142,500 pounds. Forskjellen er "breakaway" force.
3 Hot rods sette disse brede dekk på baksiden for å øke trekkraften.

Beregn effektiv traksjonskoeffisienten (friksjon) for en 65 000-kilos bulldozer som er i stand til å formidle 150,000 pounds av kraft til sine dypt cleated stål spor fra sin diesel-hydraulisk drivverk. Eksperimentelle data fra bulldoseren produsenten viser at bulldoseren har vist en trekkraft på 111,600 pounds i gjennomsnitt hardt skrøpelige bakken under design testing. Dividere 111,600 pounds av trekkraft ved bulldoseren vekt ville gi den traksjonskoeffisienten (i motsetning til friksjon siden bulldoser sporene har stål klossene som trenge ned i bakken for å øke grep). Tar 111 600/65 000-kilos vekt resulterer i en traksjonskoeffisienten for bulldoser av omtrent 1,72, noe som er vesentlig større enn friksjonskoeffisienten som ville bli utviklet ved glatte, un-cleated spor på hard grunn. Det er grunnen til at bulldosere er så effektive i å flytte store mengder jord (eller noe annet sine blader kan komme i kontakt med).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141078.html

Previous:
Next:

Trucks