Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Slik feilsøker batteriet i en 1998 Ford Ranger

Den gjennomsnittlige bil eller lastebil batteri, hvis riktig vedlikeholdt, vil vare i ca 3-5 år. Det er imidlertid mange faktorer som kan forkorte levetiden på batteriet. For eksempel, ekstreme temperaturer, feil et ladesystem /dynamo, korrosjon og /eller en parasittisk avløp er alle i stand til å drepe batteriet på din 1998 Ford Ranger. Hvis du opplever problemer med Ranger og mistenker det er grunn til batteriet, er det noen tester du kan utføre for å finne problemet. Du trenger
Voltmeter
Hydrometer (for konvensjonelle oversvømmet batterier bare)
12-volts batterilader
Destillert vann (for å fylle en vanlig batteri, om nødvendig)
Show Flere Instruksjoner
Feilsøking med et voltmeter
en

Slå av alle bryterne og tilbehør på Ranger din og åpne panseret. Du må fjerne noen skjold som dekker batteriet slik at du har tilgang til terminalene.
2

Fest positive klipp av voltmeter til den positive terminalen på batteriet og den negative klippet til negative terminal.
3

merke til lesing på voltmeter. Med motoren slått av, bør du se en lesning av ca 12.05 til 12.08 volt. Hvis du ser en leser mindre enn dette, er batteriet dødt eller drenert og har behov for lading. Bruk en 12-volts batterilader for å lade batteriet hvis det er lavt og la batteriet sitte på en dag etter lading. Deretter teste den. Hvis den er lav igjen, vil du trenger et nytt batteri.
4

Sjekk din Ranger dynamo ved å starte bilen. Fest de positive og negative klipp av voltmeter til de positive og negative polene på batteriet. Denne gangen skal du se en lesning av ca 13,6 til 14,3 volt. Hvis avlesningen er mer eller mindre enn disse tallene, er din dynamo enten overlading eller undercharging batteriet. I dette tilfellet, må du ha din dynamo byttes ut eller repareres.
Feilsøking med en Hydrometer
5

Bruk et hydrometer til å teste Ranger batteri bare hvis det er en konvensjonell oversvømmet batteri. Dette betyr at batteriet vil ha caps som lar deg kontrollere væskenivået. Hvis batteriet har ingen landskamper, er det sannsynlig en forseglet, vedlikeholdsfritt batteri. For en forseglet batteri, må du bruke et voltmeter for feilsøking.
6

Fjern hettene fra toppen av din Ranger batteri. Kontroller at det er nok væske for testing. Det bør være tilstrekkelig flytende til å dekke bunnen av hullet. Hvis det ikke er nok væske, fylle den med destillert vann og ta din lastebil på et par korte kjøreturer hver dag, for en eller to dager. Dette er nødvendig for å riktig blande elektrolytter i batteriet, noe som vil muliggjøre en nøyaktig hydrometer lesing.
7

Sett hydrometer er røret inn i cellen av batteriet. Sørg for å holde hydrometer vertikalt og klem pæren for å trekke batteriets elektrolytt inn i løpet av tester, og deretter tømme den. Gjør dette flere ganger, påfylling og tømming av fat. Dette vil blande væsken og bidra til å sikre at du får en nøyaktig måling av batteriets elektrolytt.
8

Sett hydrometer er slangen inn i battericelle igjen og klem pæren. Dette vil trekke de blandede elektrolytter inn i løpet av hydrometeret. Avhengig av modell av hydrometer du bruker, vil måleren variere. Men jo høyere flottøren stiger i hydrometer, jo mer lade batteriet har. Jo lavere float, jo mindre kostnader det har.
9

Sjekk hver celle på samme måte. Det bør ikke være mer enn en .05 forskjell i hver celle av Ranger batteri. Hvis noen av cellene gir en dårlig lesning etter at du har bekreftet at den har nok væske, da blir du nødt til å investere i et nytt batteri for lastebil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141077.html

Previous:
Next:

Trucks