Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Slik fjerner du en vannpumpe på en Ford F-250 7,3

Den 7,3-liters diesel V-8 motor i Ford F-250 benytter en heavy-duty vannpumpe å sirkulere frostvæske gjennom radiator og kjølevæske passasjer av motoren din å holde den i gang kul. Hvis vannpumpe er slitt, kan det ikke være i stand til å sirkulere kjølevann riktig, forårsaker din motoren overopphetes. I dette tilfellet må vannpumpen fjernes for å installere en ny pumpe. Vannpumpen er montert på forsiden av motorblokken og er forseglet til blokken anleggsflaten med en O-ringpakning. Hvis frostvæske lekker fra rundt vannpumpen, er dens fjerning også nødvendig slik at pakningen kan erstattes. Du trenger:
dreneringspannen
19 mm fastnøkkel
Tenger
5/16-inch muttertrekker
½-tommers skralle
10 mm fastnøkkel
en 7 /8-tommers skiftenøkkel
Flat skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Plasser en fem-gallon renne pannen under radiator tappekranen på førersiden av radiatoren. Løsne, men ikke fjern, snudde lenseventil med en 19 mm fastnøkkel i mot klokka. Tillat kjølevæsken renne helt fra radiatoren skru deretter tappekranen.
2

Åpne panseret. Fjern overløp slangen fra hvit plast kjølemiddeltanken på toppen av motoren med en tang. Fjern de tre festeskruene fra tanken med en 5/16-inch muttertrekker. Fjern tanken fra motorrommet.
3

Fjern den øvre radiator slangen ved å klemme klemmene med en tang mens du trekker slangen fra radiatoren og vannpumpen. Plasser en ½-tommers skralle i det firkantede hullet på Serpentine beltet strammer på toppen av motoren. Roter nøkkelen mot klokken for å slakke beltet spenning. Skli beltet fra sine trinser og fjerne det fra motorrommet. Sakte heve håndtaket på nøkkelen og ta den.
4

Fjern de to boltene fra toppen av plast fan liksvøpet med en 10 mm fastnøkkel slått i mot klokka. Fjern senteret mutteren som holder viften til forsiden av vannpumpen med en skrunøkkel 7/8-inch vendt i retning mot urviserne. Løft viften liksvøpet og viften sammen fra motorrommet, være forsiktig så du ikke skader radiatorfinnene.
5

Trekk de elektriske kontaktene fra kjølevæske temperatur sensor og cam posisjon sensor på forsiden av vannpumpen. Løsne og fjerne de ni boltene som fester vannpumpen til fronten av blokken ved hjelp av en 10 mm skrunøkkel vendt i retning mot urviserne. Forsiktig lirke vannpumpe fra sin parring overflaten med en flat skrutrekker og ta den ut av motorrommet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141048.html

Previous:
Next:

Trucks