Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Toyota T-100: 3,0 vs 3,4 Engine

Som det er søster lastebiler Hilux og Tacoma, Toyota T100 og motorene er nærmest uslitelig. Dette var et faktum kjent demonstrert av den britiske auto entusiast Top Gear, når sine foredragsholdere forsøkt å drepe en Hilux ved å sette den i brann, slippe en bil på toppen av det, slippe en revet bygning på toppen av det, og endelig parkere den på bunnen av havet for en full 12 timer. Når det var tørt, sparket lastebilens motor opp, og de kjørte den tilbake til studio. Indestructible, faktisk. Innledning

Toyota introduserte 3.0L og 3.4L V6 (kodet 3VZ-E og 5VZ-FE, henholdsvis) motorer i 1988 som en del av aggressiv kampanje for å holde tritt med Nissan, som nylig hadde lansert sin egen high-funksjonen, overhead cam V6. Mens maskinen 'topplokk ble designet av Yamaha (som ble engineering et lignende sett for Fords Taurus SHO motor), ble disse og resten av motoren produsert i sin helhet av Toyota. Varianter av selskapets 3VZ også gikk på å drive 1992-1993 Camrys.
Grunnleggende spesifikasjoner

3.0L (faktisk 2958 cc, som runder opp til 3.0L) 3VZ motor ble først vurdert til 145 hestekrefter, men fikk senere en liten bump til 150 hestekrefter og 180 fot-pounds av dreiemoment. Den 3.4L (3378 cc) 5VZ ble vurdert til 190 hestekrefter og 220 fot-pounds av dreiemoment, som er en lineær økning på 40 hestekrefter og 40 fot-pounds av dreiemoment over hele linja. Den 3VZ har en 3,4 tommers bar og en 3,2 tommers hjerneslag, den 5VZ bruker en 3,7 tommers bar og en 3,2 tommers hjerneslag. Den 5VZ over-square boring /slag-forhold (sylinderboringen er større rundt enn veivakselen er hjerneslag er lang) gjør den ideell til å produsere høy RPM hestekrefter.
Heads

3.0L 3VZ bruke Yamahas "vidvinkel" topplokk, som gir luften en rettere vei inn i sylinderen enn trangvinklet designs.The 3.0L 3VZ-E er en enkel overliggende kamaksel (SOHC, en kamaksel på hver topplokk) motor, og er den eneste versjonen av VZ motorfamilie klare seg uten doble overliggende kamaksler (DOHC, to kamaksler montert på hvert hode). Den 3.4L 5VZ-Fe ("F" betegner at den bruker en smal vinkel-hode) er selvfølgelig en DOHC motor, noe som betyr at en del av dens 40 hestekrefter fordel skyldes bedre topplokk flyt og ventilstyringen.

Injeksjon

Tidlige versjoner av 3VZ motoren som brukes throttle-body innsprøytning, noe som er dårligere enn den sekvensielle multi-point innsprøytning alltid brukt av 5VZ motorer. Multi-point injeksjon (der datamaskinen spruter drivstoff rett inn i hodet inntak port) distribuerer drivstoff jevnere enn forgasseren-lignende spjeldhus injeksjon. Multi-point innsprøytning nesten alltid bedrer lav RPM dreiemoment og høy RPM hestekrefter.
Potential
p Med sine store kobler stenger, ett stykke veivaksel, fire- ventiler per sylinder hoder og støpejern blokk, er 5VZ stappfullt av potensiale. Enkelte twin-turbo versjoner av denne svært motoren har sett mer enn 900 hestekrefter. De 3VZ aksjer bare en lignende motorblokk av sin høyere ytelse fetter, 3VZ-FE (som har høyere komprimering, en smidd veivaksel og sterkere stenger). Hvis du bygger en 3VZ, du er bedre å bruke pengene på en god 3VZ-FE core.Fun faktum: Top Gear valgte en 5VZ utstyrt Hilux for sin polarekspedisjon, som for noen gang holdt en verdensrekord som den bare road-kjøretøy noensinne kjørt til Nordpolen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140894.html

Previous:
Next:

Trucks