Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er en Clutch Brake?

Clutch bremsene har vært redde sendinger i nesten 100 år, og er like viktig nå som de noen gang var. Clutch bremser er ansatt for å lette skiftende og forlenge levetid for transmisjonen i nesten alle programmer som bruker ikke-synkroniserte girkasser. Dette kan omfatte alt fra tunge industrielle applikasjoner til diesel lastebiler til sport sykler. Ikke-synkroniserte girkasser

De fleste manuelle utstyrte biler bruker aa system av toothed, roterende plater kalt synchronizers å lette skiftende når sjåføren ikke klarer å passer perfekt RPM. Det største problemet med synchros er at de ser mye slitasje og så er ikke egnet for høy dreiemoment eller high-powered applikasjoner. Skaperne av store industrielle utstyr ofte installere ikke-synkroniserte girkasser i sine produkter, resonnement at operatøren vil være en profesjonell stand til skiftende uten samtidighet er mekanisk assistanse.
Clutch Brake Formål

Mens noen veltrente sjåfør kan matche turtall godt nok til å eschew clutchen helt, selv den mest erfarne kan ikke tvinge en flytting drivaksel å engasjere en stasjonær stasjon gir uten synkronisering. Som sådan, må det være noen måte å stoppe clutch fra spinning med sin egen treghet når engasjerende første gear, som er der clutch bremser kommer inn
Clutch Brake Function

Clutch bremser vanligvis likne enten trommelbremser eller automotive clutcher. Når føreren presser clutchpedalen hele veien til gulvet, kobler den inn bremsen stoppe overføringen inngående aksel fra å dreie. Enten lager eller ettermarkedet clutch bremser kan drives av en elektrisk, hydraulisk eller pneumatisk system, men de fleste er rett og slett festet til lager clutch montering og utnytte fabrikken maskinvare for engasjement.
Clutch bremsesvikt

Kjøretøy som starter og stopper mye (som traktorer og dumpere) opplever ofte tidlig clutch bremsesvikt. Hvis du noen gang sittet på et rødt lys ved en av disse lastebilene og hørte en høy metallisk sliping når lyset går grønt, deretter mer enn sannsynlig at du hører lyden av en dårlig clutch brems. Slitte clutch bremser kan tvinge føreren til sterk arm opp sendingen i første, som er den ledende årsak til første-gear svikt i disse tunge applikasjoner.
Lys Applications

Siden ikke-synkro sendinger er i stand til å håndtere mer strøm enn standard seg, blir de ofte brukt på racing-orienterte programmer. Clutch bremser kan ofte bli funnet på dirt bikes, sport sykler og Rotax-Power snøscooter. De samme problemene som gjelder for hard bruk, clutch bremser gjelder for små, men disse har en tendens til å vare lenger enn tyven tyngre fettere. Dette skyldes delvis det faktum at skitt sykler og snøscootere ikke tilbringe mye tid i trafikken, men har mer å gjøre med deres mindre clutch low-roterende masse. En lavere roterende massen betyr at det tar mindre kraft for å stoppe bevegelsen, noe som gir mindre slitasje på clutch brems.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140636.html

Previous:
Next:

Trucks