Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvem oppfant den snøplogen?

The snøplog er en enhet konstruert for å fjerne snø fra områder. Vanligvis er denne utført på veier og på parkeringsplasser, men kan benyttes for andre formål. Snørydding utstyr er vanligvis festet til lastebiler og traktorer. Noen ganger spesielle biler er konstruert for å fjerne snø. Hovedsak, dyttet et stort blad skraper langs bakken og snøen ut av veien. Enheten er designet i løpet av tiden, med en rekke tilføyelser og endringer som finner sted gjennom historien. Colonial Era

minst siden kolonitiden, veier og broer som trengs for å få snøen fjernet for å holde trafikken og handel i bevegelse. I løpet av denne tiden ble trekiler trukket av hester til å skyve snø til side.
Rotary snøplogen

første mekaniserte snøplog ble bygget av Leslie Brothers selskapet i 1883. Kalt roterende snøplog, ble det festet til tog å presse snø av sporene mens transport av varer og mennesker.
Norge
p Med oppfinnelsen av bildeler, et antall oppfinnere fastsatt for å utvikle en levedyktig alternativ. I 1923, to norske brødre som heter Hans og Even Øveraasen utviklet snøploger for bruk på biler.
USA

I samme tid i USA, etablerte Carl Frink den Frink-Amerika selskap og begynte å bygge snøploger for bruk på en rekke kjøretøy. Frink design var mer forseggjort enn den norske i at det lett kunne fjernes for sommermånedene.
Chicago

Gjennom det 20. århundre, var byene i Nord stadig oversvømt med store snøstormer. Den tradisjonelle snøplog som var festet til lastebiler var ikke nok til å fjerne snø fra veiene raskt nok. Under midten av århundret, innførte Chicago store lastebiler spesielt for snørydding.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140481.html

Previous:
Next:

Trucks