Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Bil Vs. Traktor-trailer

Traktor-trailere og biler er konstruert med to svært forskjellige filosofier i tankene. Biler, av og store, er designet for å konkurrere med hverandre innenfor et segment. Det handler om "som SUV blir den beste gass kjørelengde", "som sedan er den sikreste" og "som sportsbil er den mektigste." Truck designere er svært begrenset i form av design fleksibilitet. Lastebilen har å trekke 80,000 pounds, har visse utvendige dimensjoner og bruke visse typer dekk og motorer. Specs.

Den gjennomsnittlige personbilen er en forhjulsdrevet mellomstore eller kompakt veier ca 3,250 pounds, med en gjennomsnittlig drivstofforbruk på 27,5 miles per gallon. Den gjennomsnittlige traktor-tilhenger er litt over 80 fot lang, 13 fot, 6 inches høy, og ca 8 meter bred. Fullastet vekt for de fleste kommer inn på £ 80,000. (Føderalt mandat); vekt med en tom tilhenger kan variere mellom 30.000 og £ 45,000. En bobtail (bare lastebil uten tilhenger) veier mellom 15 000 og £ 20,000.
Strøm

Den gjennomsnittlige personbil motoren er en drivstoff-injisert firesylindret om 180 kubikk inches i fortrengning, som produserer ca 200 hestekrefter. Den gjennomsnittlige overføringen er en fire-trinns automatgirkasse, men varierer sterkt fra direkte stasjonen (ingen overføring) for elektriske biler til kontinuerlig variabel transmisjon (CVTS) med ingen ende på de mulige girutveksling. De fleste lastebiler bruke 16,0-liter (976-kubikk-tommers) sekssylindret turbodiesel produsere mellom 350 og 550 hestekrefter og bruke en 10-trinns manuell eller datastyrt manuell girkasse.
Akselerasjon og stoppe

gjennomsnittlig familie bil akselererer fra null til 60 mph på ca åtte sekunder, og kan avta fra at hastigheten innenfor ca 140 meter, men noen sportsbiler (som Nissan GT-R) kan akselerere til 60 på under 3,5 sekunder og komme seg tilbake til en stillstand på rundt 100 meter. Sammenlignet med slike biler, og med en virkelig kraftig 550 hestekrefter traktor-tilhenger er en slug: 0-60 på 35 sekunder når den er fullt lastet og 20 sekunder når den er tom. Imidlertid kan den samme lastebilen gå fra null til 60 på litt over 10 sekunder uten en trailer, som kan sammenlignes med mange gate biler. Stoppe avstander for en fullastet lastebil reiser 60 mph gjennomsnitt leverte en forferdelig kamp 400-pluss føtter og kan faktisk være verre med vekt fjernet.
Drivstofføkonomi

Store lastebiler er utrolig effektiv for sin størrelse. Selv om seks miles per gallon (fullastet på 80,000 pounds) ikke kan virke som mye, må du huske på at drivstofføkonomi faller lineært med vekt. En gjennomsnittlig 3250-kilos personbil måtte gjennomsnitt om lag 147 mpg for å matche vekt /drivstofføkonomi forholdet mellom en 6 mpg lastebil.
Safety

Hvor sikkerhet er bekymret , lastebiler blir mer bil-liknende hvert år. For ikke lenge siden, var de blokkeringsfrie bremser og en enkelt førersiden airbag lastebilen eneste ekstra sikkerhetssystem utover sin iboende overflødig luft-bremser. Nå derimot, mange nye lastebiler bruke samme stabilitetskontroll og traction kontrollsystemer som biler. Mercedes-spec intelligent cruise control og bremsesystemer (som bruker radar for å oppdage biler foran og bak, slik at datamaskinen automatisk modulere hastighet for å opprettholde en trygg avstand) er fortsatt noen få år av for lastebiler, men vil ganske sikkert gjøre det til big rigger når teknologien viser seg pålitelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140382.html

Previous:
Next:

Trucks