Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Avskrivninger av kjøretøy

Bankrate definerer avskrivninger som tap i verdien av et kjøretøy fra begynnelsen til slutten av sin levetid. Dette uunngåelig prosess begynner i øyeblikket av alle nye biler kjøp og fortsetter ved hastigheter på 15 prosent eller mer i de kommende års eierskap. Kjøpere av brukte biler er avhengig av avskrivninger som en del av sin strategi for å få en god bil til en best mulig pris. Priser

En bil eller lastebil kan miste opptil 20 prosent av sin verdi i øyeblikket sin nye eier hevder det, ifølge Bankrate. Denne plutselige, drastisk reduksjon i verdi stammer fra det faktum at eieren har kjøpt bilen hos en forhandler utsalgspris. I det øyeblikket kjøperen tar eierskap, går bilen til sin engros verdi. Fortsette kjøretøy for å miste om lag 15 prosent av deres tidligere års verdier gjennom det femte året, da, ifølge Commonwealth Credit Union, avskrivninger nivåer har en tendens til å flate ut.
Fabrikater og modeller

Noen gjør av kjøretøy holde på en større mengde av verdi over tid, mens andre svekke seg relativt dypt. Bankrate lister Honda, Toyota, Lexus og Mercedes blant bilprodusenter som modeller lider mindre avskrivninger, slik at eierne til å selge dem for relativt høye priser på brukte bilen markedet. Enkelte bestselgende modeller som fanger kjøpe publikums fantasi også beholde mer av sin verdi enn mindre populære.
Bilder Medvirkende faktorer

Mange faktorer bidrar til prisen eller mengden av avskrivninger en bil kan gjennomgå i sin levetid, inkludert mekanisk tilstand, renslighet og utseende. Commonwealth Credit Union sier at attraktive statister som soltak, automatisk girkasse, klimaanlegg eller andre alternativer svekke seg mindre enn basen-modell biler. "Deluxe" tilbud, men kan gå for langt i forhold til langsiktig verdi. Sjeldne modeller eller begrenset opplag biler med eksotiske funksjoner eller farger kan faktisk svekke raskere enn mer ordinære modeller.
Guides

Fordi bilens avskrivningssats avhenger av så mange variabler, må både selgere og kjøpere rådføre autoritative guider for å få en bedre forståelse av bilens sanne verdi og foreslo prising. BankRate sier at disse anerkjente eksperter inkluderer Kelley Blue Book, Edmund Automobile Kjøpeguide og CarPrice.com, som alle opprettholde online databaser av de nyeste markedsverdier samt annen nyttig informasjon om hvordan du kjøpe og selge klokt. Prisene kan fortsatt variere fra en region til en annen, slik at selgere og kjøpere bør også sjekke de lokale rubrikkannonser for konkurransedyktige priser.
Hensyn

Akkurat som avskrivninger arbeider mot salgsprisen for en brukt bil, fordeler det kjøpere som leter etter en best mulig avtale. Ifølge Commonwealth Credit Union, kan en smart shopper finne en lav kjørelengde brukt bil som ser ut og kjører som ny for tusenvis mindre enn sin splitter nye motstykke på showroom gulvet. Eiere som står overfor en typisk fem års avskrivninger kurve på en ny bil bør gjøre en innsats for å holde bilen lenger enn det å få den beste langsiktige verdien av kjøpet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78804.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende