Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hvordan knekke en VIN

Bilen identifikasjonsnummer (VIN) er en 17-tegns kode tildelt hver ny bil produsert. VIN inneholder informasjon om bilens produsent, plassering av bygg, år og modell. VIN brukes til å spore historien til bilen, slik at folk kan lære om et kjøretøy før du kjøper den. I tillegg kan det bli brukt for å bekrefte stjålne kjøretøyer. For å dechiffrere VIN, må du vite hvilke sifrene representerer hvilke aspekter av bilen. Instruksjoner
en

Finn første tegnet i VIN. Dette nummeret brukes for å betegne hvor bilen ble bygget. Tallet "1" eller "4" betyr at bilen ble bygget i USA, betyr "to" bilen ble bygget i Canada, "3" betyr at bilen ble bygget i Mexico, betyr "J" bilen ble bygget i Japan, "K" betyr at bilen ble bygget i Korea, betyr "S" bilen ble bygget i England, "W" betyr at bilen ble bygget i Tyskland og "Z" betyr at bilen ble bygget i Italia.

2

Bestem bilens produsent ved å se på den andre karakteren av VIN. For eksempel betyr en "H" bilen ble gjort av Honda eller en "1" betyr at bilen ble gjort av Chevrolet. Det er imidlertid noen produsenter som benytter det samme tegn. For eksempel har både Audi og Jaguar bruker "A" og både BMW og Dodge bruke "B." Det tredje nummeret vil betegne delingen av selskapet som bygde bilen.
3

Bruk den fjerde gjennom åttende tegn i VIN nummer for å finne ut informasjon om bilens egenskaper. Informasjon betegnet med disse tall omfatter motoren og kroppen type av bilen. Disse tallene er fastsatt av bilfabrikanten, og er ikke universelt standardisert.
4

Hopp niende siffer. Dette tallet kan ikke fortelle deg noe om bilen. I stedet er det et kontrollsiffer basert på de andre sifrene i VIN.
5

Bestem årsmodell for din bil basert på den 10. siffer. Mønsteret inneholder 30 siffer som starter med A til Z (med I, O, Q, U og Z brukes ikke) så tallene 1 til 9. Mønsteret startet i 1980 med "A". Du kan også bruke modellen året diagram (se ressurser) til å finne byggeår. Det 11. sifferet gir informasjon om hvilken plante produserte bilen og varierer mellom produsenter.
6

Finn serienummeret basert på de siste seks tallene. Avhengig av produsenten, kan dette tallet bli tilbakestilt til "000001" hvert år eller hver modell eller kan bare fortsette å øke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78634.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende