Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Forklar en All Wheel Drive

Det er mange forskjellige biler annonsering bruk av "all-wheel drive" eller "firehjulstrekk." Dette er ikke et enestående sikt, men en samlebetegnelse for å beskrive flere systemer av all-wheel drive. All Wheel Drive

An all-wheel drive (AWD) system, i grunnleggende begreper, er akkurat som det høres ut. Det er et system som engasjerer alle hjul med makt til å gi ekstra trekkraft.
Part-Time AWD

Under normale kjøreforhold med deltid AWD, bare én aksel (vanligvis den bakre) blir drevet. Den andre akselen er engasjert manuelt i lav trekkraft forhold som gjørme. Dette systemet har ingen senterdifferensial og kan avvikle sending hvis engasjert på fortau.
Full-Time AWD

Dette systemet er fast engasjert, noe som betyr alle aksler er stadig drevet. Et senter differensial brukes til å tillate alle hjulene til å reise forskjellige avstander mens du slår. Under lav trekkraft forhold, kan differensialen låses, enten manuelt eller med elektroniske hjelpemidler.
Automatisk AWD

Automatiske AWD systemer er lik deltid AWD i at bare én aksel drives under vanlige kjøreforhold. Imidlertid er systemet for å engasjere den andre akselen automatisk, som i en full-time AWD.
Valgbare AWD

Valgbare AWD systemer er mer vanlig i off-road kjøretøy. Vanligvis, de tillater føreren å manuelt velge mellom to-wheel drive, AWD med automatisk fordeling av dreiemoment (som en full-time AWD) eller AWD med låst differensial (som en deltids-AWD).


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78575.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende