Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

All Wheel Drive vs Forward Wheel Drive

Mange framhjulsdrift (FWD) biler i dag tilbys med en All Wheel Drive (AWD) alternativet. Disse AWD systemer ofte kommer til en betydelig premie over basen FWD modellen, så det er mer enn rimelig å spørre hvorfor. Historie

Begge systemene dateres tilbake så langt som bilen selv, men den første produksjonen bruker var fra det tyske selskapet Stower (FWD, 1932), og den britiske bilprodusenten Jensen (AWD, 1966).

Formål

Mens det formål FWD er å øke retningsstabilitet (tendensen til å motstå uønskede bevegelser), er AWD designet for å tilby den all-around trekkraft på fire firehjulsdrift under alle forhold.
FWD understeer

Fordi alle motorens kraft må kanaliseres gjennom de samme dekkene som er ansvarlige for å snu, alle FWD biler understyring (tendensen til å motstå endring av retning).
AWD Advantage

Den største fordelen at AWD har over FWD er at AWD Effekten kan overføres mellom foran og bak aksler når glidning i hver ende er oppdaget. Dette opprettholder bilens kjøreegenskaper balanse og hindrer understyring.
Safety

Fordi de er mer forutsigbar i svinger (spesielt under isete eller våte forhold) moderne AWD biler er nesten alltid tryggere og mer fleksibelt enn en tilsvarende FWD bil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78560.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende