Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hva er slepekapasitet?

Med mindre du er en erfaren sjåfør av en stor lastebil eller femte-hjuls kjøretøy, kan din tilbøyelighet være å se i håndboken som fulgte med lastebilen din og være fornøyd med tauing vekt angitt i det. Det er mange variabler som faktor i slepekapasitet, og den som ikke dekkes i manualen som fulgte med kjøretøyet ditt er din erfaring og sunn fornuft. Sikkerhet er regel nr. 1 for deg, beboere av kjøretøyet og andre på veien. Definisjon

Slepekapasitet er hvor stor en trailer du kan stikk til bilen din og kjøre den trygt. For å bestemme slepekapasitet på bilen din, må du først finne ut den kombinerte vekt-forhold, som kan finnes i bilen manualen og på innsiden av driver's-sidedøren. Legg vekten av alt pakket i lastebil, vekten av trekkjøretøyet pluss drivstoff og passasjerer. Du kan finne ut dette ved hjelp av en skala på mange veikroer eller landskap meter eller gjøre beregningene selv ved å veie alt og alle som vil være i bilen pluss vekten av kjøretøyet. På drivstoff vekt, lik en gallon 8.45 pounds, så multiplisere dette tallet med antall liter drivstoff på tanken holder. Nå trekker den lastet vekten av trekkvognen fra den kombinerte vekten kjøretøyet kapasitet og det vil fortelle deg hvor mye vekt du kan taue.
Produsentens anbefalte slepekapasitet

Den anbefalte maksimale tauing forholdet er inkludert i manualen som fulgte med kjøretøyet. Det er sannsynlig at din første tanke er at slepe-vektkapasiteter er på den lave siden. Og de kan være. Men følg dem likevel, spesielt hvis du aldri har slept noe bak kjøretøyet. Det er mange forhold og variabler som du sannsynligvis ikke har tenkt på. Hvis noe gikk galt, for eksempel en ulykke, og du akt ikke på produsentens anbefalinger, er det en god sjanse for at du ville bli funnet ansvarlig dersom motor-kjøretøy lover håndheves, og at den ekstra vekten kan forårsake mer skade og skade.

Mass

I 1998 passerte den føderale regjeringen aa lov som begrenser massen av et kjøretøy som blir slept. Andre faktorer enn den kombinerte vekt kjøretøy kapasitet må vurderes. Den ene er ballen vekt. Ballen vekt er vekten som hviler på ballen av stikk. Siden kjøretøyet er du tauing har minst en aksel, som vil påvirke vektfordelingen av den ubelastede kjøretøy som skal slepes. Det må være festet til trekkvognen, vanligvis ved hjelp av en ball stikk. Du må bestemme vekten på det innlagte tauet bilen og hvor mye vekt vil hvile på ballen vedlegg, fordi at vekten vil bli en del av den drivende bilen og vil påvirke hvordan trekkvognen opererer, sette en ekstra byrde på trekkvognen sin suspensjon.
Bremser og fjæring

Starte og trekke en tauet bilen er den enkle delen. Den vanskelige delen er å holde den under kontroll, spesielt kjøring i nedoverbakke og når du må bremse eller stoppe begge bilene. Husk, det er ikke bare en bil som du kjører, men to. Så ikke bare gjøre bremsene bære to ganger belastningen, så gjør suspensjon i trekkvognen. Mange slept tilhengere er utstyrt med eget bremsesystem, men mange er ikke. Hvis hva du har tenkt å taue ikke har sin egen bremsesystem, at ansvaret faller på trekkvognen, så bremsene bør være kraftig og designet for den type tauing du skal gjøre. Hvis tilhengerens har sitt eget bremsesystem, kan du sleper en og en halv ganger tauing bilens masse. Hvis det ikke er bremser på tauet kjøretøy, deretter en en-til-en-forhold gjelder.
Andre hensyn

Når du kjører en tauet kjøretøy, må du huske på vektfordeling av last. Jo mer som kan sentreres over aksler på tilhengerens jo bedre, fordi det vil bidra til å skape en likevekt mellom de to kjøretøyer. Det samme gjelder for sentrering så mye last som mulig for å unngå sleper en ubalansert last, hvilket kan tendens til å trekke trekk-kjøretøyet i den ene eller den andre, noe som kan være farlig når det kjører i høye kryss vind og når bufffetted ved utkastet av en annen stor bestått kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78506.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende