Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hva betyr AWD i Cars?

All Wheel Drive (AWD) er en av de tingene som alle vet de skulle ønske, men vet ikke nøyaktig hva det er. Dette begrepet blir ofte forvekslet med lignende Four Wheel Drive (4WD), men systemene varierer sterkt. Formål

Firehjulsdrift er en type firehjulstrekk system, og brukes til å gi en bil mer trekkraft for svinger og all-weather sikkerhet. AWD er generelt ikke konstruert for hard-core off-roading.
AWD vs 4WD

En 4WD-systemet bruker en overføring sak å engasjere og bakaksel, låse dem sammen. AWD bruker et senter differensial (lik dem som finnes i akslene) i stedet for 4WD overføre saken til å tillate de fremre og bakre aksler for å slå på ulike hastigheter.
Strøm Variasjon

Mens en 4WD-systemet er permanent låst på en 50/50 foran /bak makten delt, kan en AWD-systemet varierer hvor mye strøm som sendes til foran eller bak, avhengig av veiforholdene og hjul-slip sanses av datamaskinen.
Strömkabel

Mest AWD systemer sende kraft til forhjulene under normale forhold, og bare engasjere bakakselen når slip er oppdaget.

ytelse systemer

Performance-orientert AWD systemer ofte skjevhet sin makt delt bakover og engasjere forhjulene så lite som mulig for å opprettholde trekkraft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78442.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende