Steiling i Cold Weather Med en 1996 Dodge Ram

Model 1996 var en viktig en, ikke bare for Ram, men for alle andre kjøretøy i Amerika. Dette var året da den føderale regjeringen mandat vedtakelsen av Onboard Diagnostics, Series II protokollen. Blant annet er en av OBD-II primære dyder dens evne til å tilpasse seg ethvert miljø og samtidig opprettholde riktig timing og luft /drivstoff-forhold. Men sensorene mislykkes over tid, forårsaker datamaskiner som den i RAM til å gjøre feil og ikke klarer å justere for forandringer i temperatur og tetthet. Kjølevæske temperatursensor

En sviktende kjølevæske temperatur sensonr er en av de viktigste gjerningsmennene for kaldt vær problemer. Før innføringen av datamaskinen styringssystemer, brukte motorer choke plater for å redusere luftstrømmen inn i motoren mens de var kalde. Kalde motorer ønsker ikke å brenne drivstoff, så de trenger en rikere blanding for å opprettholde et konsekvent brenne i sylindrene. Hvis kjølevæske temperatur sensor begynner å gå ut, kan motoren tror at den kjører varmere enn det egentlig er, og gå ujevnt eller stall som resultat. Dette vil trolig utløse feilkoder som indikerer en periodisk feiltenning, om ikke koder som er spesifikke for kjølevæske temperatursensor.
MAP Sensor

The Ram motor kontrollsystem baserer seg primært på målinger fra manifolden luft trykk /vakuum-sensor for å bestemme belastningen på motoren. Den bruker det som kalles "speed-density" beregning å gjøre rede for hvor mye oksygen kommer inn i sylinderen, i motsetning til masse-luftstrøm som brukes av andre produsenter. Speed-density systemer er svært effektive, men de er også svært restriktive. De fungerer veldig bra innenfor visse områder, men de er også svært følsomme for sensor feil og variasjoner i luft temperatur og trykk. En dårlig manifold lufttrykk sensor vil sikkert føre til at trucken svikter når luften er kaldere og tettere enn det ellers ville være.
Intake Air Temperature Sensor

Inntaket lufttemperaturføleren er noe underordnet på en masse-flow system, men er helt avgjørende på en speed-density system. Datamaskinen bruker indeksert informasjon fra IAT og MAP, som den bruker til å beregne nøyaktig hvor mye oksygen kommer inn i sylindrene. Uten korrekt informasjon fra IAT, som er egentlig et termometer, er datamaskinen mangler halvparten av den informasjonen som den trenger for å beregne riktig luft /drivstoff-forhold. Så antar den at din kjører på rundt 70 grader, der luften er langt mindre oksygen-tetthet enn den er på 20 grader. Så motoren vinder opp med å løpe langt slankere enn den burde, og vil stall i kaldere klima eller temperaturer.
Transmission temperatursensor

girkasse har også en temperatursensor og dens funksjon er like viktig som den av motorens kjølemiddeltemperatur sensoren. Kald olje er tykk olje, og tykke oljen ikke vil strømme gjennom transmisjonens væskeledningene eller skovlene i momentomformeren. Din Ram datamaskin informasjon fra væsken temperatursensorer for å finne ut hvor langt å åpne ventilene i overføring, når du skal åpne dem og hvor mye motstand du kan forvente som væsken prøver å tvinge sin vei gjennom momentomformer skovler. Det vil concordantly, øke utgangseffekten for å holde motoren i gang før overføring væske varmes opp. Hastigheten-density system bidrar også til å utføre denne funksjonen, men en dårlig girkasse temp sensor kan stall påvirke motoren på samme måte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68748.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer