1998 Toyota Corolla P0420 Kode

Toyota åttende generasjon - 1995 gjennom 2002 - Corolla var egentlig mer en ansiktsløftning av den syvende generasjons plattform enn en helt ny bil. Men det betyr ikke at ingenting endret fra bilens Reagan-årene, den "nye" Corolla motorene var langt mer sofistikert og moderne enn powerplants som ble brukt tidligere. Som alle biler produsert siden 1996, brukte den åttende generasjon Corolla flere oksygen sensorer for å overvåke motoren og katalysator. Og 15 år etter at produksjonen er noe av at ting bundet til å bryte. Kode Tolkning

P0420 koden er en generisk "utslipp" kode leses av noen Onboard Diagnostics, Series II code reader. Det oversettes som "Catalyst system effektivitet under terskel, Bank One", som igjen oversettes som "katalysatoren er blakk." The Corolla har to O2 sensorer i eksosen - en før katalysatoren og en etter. Siden en del av konverteringsprogrammet jobb er å brenne overflødig drivstoff i eksosen, kan datamaskinen finne ut om det fungerer ved å sammenligne O2 sensoravlesninger etter katten til dem før det.
Å få hele bildet

Før du antar at noe er galt med katalysatoren, vil du ønsker å sjekke for å se om bilen er å kaste noen andre koder i tillegg til P0420. Mange ting kan påvirke katalysator effektivitet, ikke minst som blir gnist timing, drivstoff og luft leveringsproblemer. Hvis du får koder for sylinder feiltenning, en rik eller mager tilstand eller noe annet motor-relatert, deretter bruke denne informasjonen til å spore problemet tilbake til motoren. I dette tilfellet, omformer ineffektivitet er bare ett symptom på et annet problem.
Test O2 sensorer
p Dette er ikke noe du vil sannsynligvis gjøre deg selv , ettersom det krever en grundig kjennskap til hvordan O2 sensorens er koplet, samt noen spesielle verktøy. Det kan gjøres med en digital multimeter, men du kommer ikke til å få pålitelige resultater med noe annet enn et oscilloskop-type skjerm. Som blir sagt, bør du ha O2 sensorfunksjonene testet før forutsatt et problem med converter. Når en mekaniker ser på signalet, vil spenningsutgangen fra den første sensoren O2 svinge opp og ned som en bølge, og den andre føleren bør være nesten en jevn linje ved sammenligning. Hvis omformeren er virkelig ille, vil signalet fra andre O2 sensor nesten matche det av de første
Andre årsaker

Visse ting -. Som bly og fosfor - - i olje vil "forgifte" omformeren og gjøre den ubrukelig. Den omformer interne matrise kan også sprekke og mislykkes over tid, og omformer vil avvikle DOA. Men det er også mulig at du bare har en eksos lekkasje enten mellom omformeren og motoren eller like etter omformer. Enten man vil kaste av O2 sensorer 'spenning eller påvirke katalysator effektivitet, utløser koden som et svar.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68730.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer