Hvordan vite om Mass Air Flow Sensor på din 2007 Nissan Maxima er dårlig

Navnet "Maxima" dateres tilbake til de gamle Datsun dager, der i 1981, den øverste trim nivå av Datsun 810 var den Maxima. 2007 Maxima, som var tre år fjernes fra syvende generasjonsskifte av Maxima, kom standard med en 255-hestekrefter, 3,5-liters V-6 motor. En masse-luftstrøm sensor brukes en oppvarmet ledning til å måle tettheten og mengden av luft inn i motoren, og motorkontrollmodulen justeres drivstoffet til å kompensere for luft. Når 2007 Maxima viser symptomer på en mislykket MAF sensor, må du være sikker på at MAF sviktet før erstatte den, eller du kan være ute en masse penger og fortsatt ha et kjøretøy som ikke kjører riktig. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Trace luftfilteret utløpsrør, røret som forbinder luftfilter boksen til motoren, til du finner hardt tube med et ledningsnett som er koblet til den. Dette er massen luftstrøm sensor.
2

Koble ledningsnettet fra MAF sensoren og hold sensoren slik utstikkerne er vendt mot deg og låseklipset vender oppover. Vri tenningen til "Run"-stilling og sondere andre pinnen fra venstre på ledningsnettet med den positive sonde på voltmeter. Berør den svarte proben til minuspolen på batteriet. Se etter en spenning lesing på minst 10,5 volt. Hvis lesing er mindre enn 10,5 volt, reparere kort i det elektriske systemet og gjenta dette trinnet.
3

Koble ledningsnettet tilbake i MAF sensor.
4

Koble en piecing vedlegg til den positive voltmeter sonde og pierce den grønne ledningen med en oransje stripe. Berør den svarte proben til minuspolen. Hvis MAF sensoren fungerer som den skal, vil voltmeter lese 0,4 volt. Hvis MAF har feil lesing, erstatte den med en ny. Hvis avlesningen er korrekt, går du videre til neste trinn.
5

Start motoren og la den oppnå driftstemperatur, omtrent halvveis opp temperaturmåleren. Sondere samme grønne ledningen med den oransje stripe med den positive voltmeter sonde og berøre den negative voltmeter sonde til minuspolen. Hvis fungerer riktig, vil spenningen lesing viser som 1,0 til 1,2 volt. Hvis det er ut av spesifikasjonen, er MAF sensor dårlig og du må erstatte eller rengjøre den. Hvis MAF sensoren er innenfor spesifikasjonene, går du videre til neste trinn.
6

Be en assistent til å øke motorens turtall til 2500 rpm. Les voltmeter utgang. Hvis MAF fungerer riktig, vil voltmeter lese 1,6 til 2,0 volt. Hvis MAF sensoren spenning er ute av spec, erstatte den eller rengjøre den. Hvis det er innenfor spesifikasjonen, fortsette til neste trinn.
7

Fortell din assistent for å la bilen gå på tomgang, deretter sakte øke turtallet fra tomgang til 4000 rpm. Hvis fungerer korrekt. Spenningen vil sakte og jevnt øke 1,0 til 1,2 volt på tomgang til ca 2,4 volt på 4000 rpm. Hvis spenningen hopper opp og ned mens den øker hastigheten på ikke oppfyller spesifikasjonene, må du rengjøre eller erstatte MAF sensor. Hvis MAF sensoren er innenfor spesifikasjonene, og du fremdeles har drivability problemer, har du et problem annet enn MAF sensor, slik som dårlig jording, mislykkes motorkontrollmodulen eller andre mislykkede sensorer.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68666.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer