Hvilken effekt har Fortenning på motor?

Selv på sitt beste dagen, er motoren din stadig flørter med katastrofe, balansering hastigheten på flammeutbredelse og stempel bevegelse med nanosekund presisjon til å trekke strøm fra bensin uten selvtillit immolating. Preignition er en av et par måter denne prosessen kan gå galt, ofte med katastrofale resultater. Detonasjon vs Fortenning

detonasjon og preignition er begge typer unormal forbrenning, men er svært forskjellige når det gjelder årsak og konsekvens. Under normale forhold, luft-og-drivstoffblandingen, komprimert av stigende stempelet og antennes av tennplugg - skulle videre bort fra tennpluggen i en jevnt brennende boble. Detonasjon - aka "knock" eller "ping" - skjer etter at pluggen tenner blandingen, der en rask økning i sylinderen presset fører en del av blandingen utenfor "boble" for å blåse opp. Preignition skjer når blandingen antennes før pluggen går av.
Umiddelbare konsekvenser

Fortenning er en snikende dyret, som skiller seg fra detonasjon først og fremst i at det vanligvis produserer ingen støy og skader motoren før du har en sjanse til å reagere på det. Fortenning begynner vanligvis like etter kompresjonsslaget starter, noe som betyr at stemplet ender opp med å prøve å komprimere bensin allerede brent ved 400 pluss-grader. Denne komprimeringen fører til en massiv økning i temperaturen i forbrenningskammeret, potensielt til et par tusen grader eller høyere. Ofte er katastrofal feil den første og eneste advarselen du får når det oppdages preignition.
Spark Plug Failure

Fortenning er alltid, uten unntak og pålitelig forårsaket av en slags hot spot i kammeret som forårsaker en lokalisert skyter av temperatur og selvantennelse av drivstoff kostnader. Tennplugger er både den mest sannsynlige kilden og første ofrene for preignition, siden de er de hotteste, minste og mest delikate ting i kammeret. I beste fall vil de massive temperaturer som oppstår under preignition smelte bakken stropp eller tippe ut av tennpluggen før noen store skader på motoren oppstår. I denne forstand, fungerer tennplugg som en slags sikkerhetsmekanisme designet for å mislykkes før motoren gjør.
Klikk, klikk, Boom
p Hvis du er heldig , pluggene vil smelte før noe andre gjør. Hvis du er uheldig, vil din lokale motor forhandler fortelle deg det. Detonasjon sender raske trykkbølger gjennom motoren, noe som kan bryte stempelringer og tennplugger preignition bare flytende metall som ikke er tykk nok eller sterk nok til å ta varmen. Toppene av dine stempler er laget av forholdsvis tynn aluminium, og hva slags temperaturer og trykk oppstått under preignition vil blåse gjennom dem som en plasma lommelykt. Best-case her er en sky av hvit røyk og en død motor. Worst-case er varme avgasser igniting oljen i bunnpannen, snu den til en flammende bøtte o 'napalm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68649.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer