Hvorfor My Car Ikke Accelerate på gass og Go Slow?

Strøm tap har alltid vært et tegn på noe galt i en bilmotor og at noen del av systemet opererer på mindre enn sitt fulle potensial. Moderne kontroller komplisere ting enda mer - spøkelset i maskinen din er alltid påpasselig, aldri paranoid og alltid villig til å drepe gøy hvis den ser noe den ikke liker. Air Problemer

For mye eller for lite luft vil føre til at motoren til å kjøre enten rik eller mager og miste strøm når du prøver å akselerere. Vakuum lekkasjer er trolig den vanligste kilden til overflødig luft inn i motoren, etterfulgt av idle air-kontroll ventiler fast åpen. En dårlig eksos gass resirkulering ventil vil ha mye den samme effekten. Air reduksjoner er litt sjeldnere, siden et underskudd på luft betyr noe er enten sterkt tett eller ikke åpning. Tette, våte eller oljet luftfiltre og sviktende flaskehalser mekanismer er de mest sannsynlige mistenkte. Andre motorer, slik som de bruker doble inntaket-runner design og inntak manifold runner kontroll - som Ford DOHC Modular motor - kan ha opplevd en svikt i inntaket kontroll mekanisme
Fuel. Problemer

For lite drivstoff vil føre til at motoren være rik, noe som bremser forbrenningen og reduserer strømforbruket når motoren blir varm. Overflødig drivstoff er lite sannsynlig med mindre du har et drivstoff injektor eller forgasser nål ventil fast åpen, eller en feil drivstoffinnsprøytingspumpen eller trykkregulator. En reduksjon i drivstoff volum kommer vanligvis fra tette filter, en feil pumpe eller tette drivstoff-injektor skjermer. En dårlig injektor - en som ikke klarer å åpne eller åpne hele veien - vil typisk føre til en ensylindret feiltenning. Dette vil medføre en reduksjon i kraft, men vil også resultere i merkbar motor vibrasjon på tomgang.

Tenning Problemer

Mens den gjennomsnittlige tenningssystemet kan funksjonsfeil i hundrevis av forskjellige måter, vil de fleste resultere i en enkelt-eller fler-sylindret feiltenning i stedet for et netto tap i effekt. En defekt eller dårlig tenning spiral avgir en svak eller intermitterende gnist til alle sylindere, og en frynsete, løse eller korroderte bakken stroppen vil nekte for strøm til spolen. Skitne plugger eller brukket keramiske isolatorer på pluggene vil føre til feiltenning og tap av makt, men dette er usannsynlig hvis du ikke har lagt merke til den avslørende vibrasjoner som vanligvis følger en feiltenning.
Eksosanlegg
med

Begrensninger i eksosen vil nesten alltid manifest som et tap i kraft, og det er egentlig bare to steder slike restriksjoner kan tilfeldig oppstå. Kollapsede eller smeltet katalysator innmaten vil fungere som en kork på eksos, så vil en lyddemper som har internt korrodert nok til å kollapse. Converter meltdown vil vanligvis følge en alvorlig rik tilstand, der overflødig drivstoff strømmer gjennom motoren endte opp med å brenne i katalysatoren. Hvis bilen rullet av samlebåndet senere enn 1995, vil en slik omformer svikt alltid utløse en check engine lys og kaste datamaskinen til den fryktede "limp home" modus.
Open-Loop Mode

Enhver form for sensor svikt, dunke ping, utslipp komponentfeil eller konsistent avvik i luft /drivstoff-forhold vil utløse datamaskinens standard "safe" modus. De fleste datamaskiner har to sikre modi: "open-loop"-modus er egentlig en de-tuning program som bruker en mindre aggressiv drivstoff og tenning forhånd innstillinger for å holde motoren fra selvødeleggende etter en sensor svikt. Datamaskinen, fratatt den aktuelle inngangen, bruker sin beste gjetning å kompensere for feil sensor, og tap av makt er det uunngåelige resultatet.
Limp-Home Mode

Limp-home modus er et utslipp system failsafe designet for å gjøre bilen praktisk talt undriveable hvis noe går galt med omformer eller noe annet som påvirker utslippene. Kraft vil falle sterkt, kan overføring nekte å gå inn i høygir, og datamaskinen kan slippe motorens turtall grensen og bilens tillatte topphastigheten til under 55 mph.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68631.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer