Tegn og symptomer på Feilaktig Spark Plug Gap

Bil biler bruker tennplugger til å tenne luft-drivstoffblandingen i sylinderen for formålet med forbrenning. En tennplugg har en relativt enkel konstruksjon og er nesten vedlikeholdsfritt, unntatt for justering (gap) i dets elektrode og periodisk rengjøring eller utskifting. Innstilling av gapet på tennpluggelektrode bestemmer spenningen lengde og varighet av gnist. En tennplugg som har en utilbørlig gapet vil vise visse tegn og symptomer. Spark Plug Construction

Den grunnleggende konstruksjonen av en tennplugg bruker en øvre kontakt spiss som mottar spenning fra tenning gjennom en tennplugg ledning. Tuppen fortsetter nedover som den sentrale elektrode gjennom en isolert kjerne dannet av et keramisk hus, vanligvis laget av porselen. Tennpluggen har også et stålunderstell, som tillater den gjengede ende av kjernen som skal strammes inn i topplokket. Midtelektroden ender i en gull eller palladium brystvorte-lignende tips. En kobber kjerne bakken elektrode som fungerer som et bakken stropp, enten rett eller konisk, buer over spissen for å gi et gap. En høyspent gnist hopper gapet, produsere tenning brann.
Spark Plug Spesifikasjoner

tennplugg spesifikasjoner, som inkluderer type, varme rekkevidde og gap, vil bli funnet i eierens reparere manuell. Heat området angir hvor lang tid som trengs for varme for å bli trukket bort fra pluggen tips. Gapet, avstanden mellom "Hot" og "Ground" elektrode poeng, er satt og oppført av produsenten for optimal ytelse. Gapet målingen vil bli indikert i tusendeler av en tomme. For eksempel er en typisk plugg gap 0,035, eller 35/1000 av en tomme. Tennplugger generelt produsere 10.000 til 30.000 volt arc mellom elektroden poeng.

Tennpluggen Verktøy

Flere verktøy er tilgjengelige for å gap tennplugger. Bladmått kniver, skyve bevel, wire type og tang verktøy finnes for å måle og sette avstanden mellom elektroden kontaktpunkter. Redusere tennplugg gap oppnås ved å trykke ned den ytre jordelektroden med en liten hamring verktøy, eller lirke det åpne med et tynt blad, slik at en nøyaktig gap kan stilles inn med en tennplugg verktøyet.

Spark Plug - Narrow Gap

Når tennpluggen er for smal, eller under spesifikasjoner, hvor mye plass som trengs for luft-drivstoffblandingen mellom hot tips og bakken stroppen er redusert. Varigheten av gnisten har mindre reiseavstand, og dermed ikke gjenstår varmt nok med tilstrekkelig strøm til å tenne luft-drivstoffblandingen. Symptomene på smal åpning er merkbar (kontinuerlig) sylinder miss, vanskelig å starte hvis alle pluggene har smale hull, grov tomgang og motor nøling. En tennplugg som ikke avfyres, som følge av en smal åpning, vil bli svart eller våt når inspisert. Den svarte eller våt utseende indikerer ubrent drivstoff.
Overdreven tennpluggen

Overdreven tennpluggen resultater når spenningen har for langt å reise. Den økte lengden av gnist reise svekker det, rane det av den varme, sterke tennladning det er behov for å fyre av pluggen. Overdreven plugg gap resulterer også i sylinderen feiltenning, en mulig no-start tilstand, våte, svart eller skitne plugger, motor nøling og grov tomgang. Overdreven tennplugg gap skjer også som følge av normal elektrode slitasje og alder.
Non-Gap gnist plugger

Noen av de nyere, høy ytelse tennplugger, som Champion E3, har endret bakken stropper som produserer flere gnist trasé som sikrer enda fyre hele avfyring tips. Disse typer tennplugger kan ikke justeres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68629.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer