Hva kan skje når en Heat Shield faller av av en Manifold?

Selv om dette ikke kan være et problem for noen biler, husk at bilens produsenten ikke bruke millioner av dollar i ingeniørfag tid å installere varmeskjoldet for dekorasjon. Odds er bra at, hvis du har et varmeskjold, så har du et trangt motorrom og komponenter i det som ikke svarer godt til vedvarende høye temperaturer. Kort sagt, ble hele motorrommet utformet med et varmeskjold i tankene. Det grunnleggende problemet

Varme og infrarød energi er ikke helt det samme, men de er to sider av samme sak. Infrarød energi er lett, og som noen form for lys overfører det i en rett linje. Plassere noe foran det lyset skaper en skygge. Det er derfor du plutselig føler kjøligere når du står i nærheten av en brann og la en hånd opp foran ansiktet ditt, fordi det meste av brannen varmeenergi er nå deg via infrarød stråling. Innsiden av varmeskjoldet er - eller bør være - polert som et speil, som reflekterer at lyset tilbake mot manifold
Smeltet deler

Moderne biler bruker. en enorm mengde plast på og rundt motoren. Plast er billig å produsere og kan holde seg godt i mange år, men blir lett skadet av langvarig eksponering for varme. Den infrarøde energien strømme ut av en 500-graders manifold vil bake alt som er laget av plast eller gummi med en direkte linje av syne til fordeleren, inkludert viften liksvøpet, radiator slanger, plast elektriske koblinger og alt annet følsomme for varme. Langvarig eksponering for varme vil etter hvert svekkes og sprekke plast, og vil forringe gummi og nylon. Og det er å si ingenting av datamaskinen, som kanskje ikke er langt fra motoren.
Redusert motoreffekten

utsiden av varmeskjoldet er bare halvparten av ligningen. Hva skjer med all energien som spretter tilbake mot manifold? Manifolden er mørk farve, som absorberer lysenergi. At varmeenergi går tilbake inn i eksosmanifolden. Den varme manifolden øker trykket av gassen inne, og tvinger dem til å øke hastigheten for å komme ut av fordeleren. Ingeniørene som bygde bilen designet manifolden med visse Gasshastighetene i tankene, så reduserer trykket i manifold kan til slutt ende opp med å koste deg hestekrefter og dreiemoment.
Tap av Fuel Economy

En katalysator fungerer noe sånt som en blast-ovn, ved hjelp av uforbrente hydrokarboner fra motoren for å opprettholde en termisk reaksjon som omdanner skadelige miljøgifter i eksos strømmen til flere inerte former. Fjerning av varmeskjoldet berøver omformer av nødvendig varmeenergi, og maskinen er sannsynlig å kompensere ved å injisere en litt mer brensel for å bringe omformeren tilbake til temperatur. Resultatet er tap av drivstofføkonomi som vil variere avhengig av hvor mye din katt er avhengig av varmeskjoldet. Igjen, ikke alle biler utformet på denne måten, men de utnytte omformere designet med et varmeskjold i tankene vanligvis er.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68602.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer