Hvordan vite når en Rear Sway Bar er dårlig

Sway bars er utformet slik at en bil å rulle mindre i svinger. De virker ved å tillate suspensjonen å komprimere og trykk opp mot stolpen. De bar forsøker å bøye og presse ned på den motsatte side av kjøretøyet, og dette effektivt overfører oppadgående suspensjon kraft fra den ene side av kjøretøyet til den andre. Sway barer og tilhørende komponenter kan slites ut og mislykkes over tid. Støy

Måten en svaie bar vendinger når den plasseres under stress i svinger kan føre til støy hvis stabilisatorstag eller relaterte komponenter har mislyktes. Denne støyen kan variere fra en snapping i svinger til en rangle når du kjører over små og mellomstore humper. Du kan også høre støy som et pip. Støyen kan starte ut som en liten irritasjon, gradvis blir verre til det punktet at du kan føle vibrasjonene i kabinettet mens du kjører.
Kontroll

Sway barer er utformet for å forbedre håndteringen og kontroll til en bil. Som stabilisatorstag eller dets relaterte komponenter begynner å svikte, kan kjøretøyet ikke har samme kjøreegenskaper det en gang gjorde. Håndtering kan brytes ned over tid, og en sjåfør kan ikke merke det vokser stadig verre. En tekniker kan vanligvis fortelle når noe er galt, han vil bli mer kjent med hvordan ulike biler operere
dekkslitasje

Tire slitasje er en indikasjon. noe unormalt skjer med bilens styring eller fjæring. Dekk som har en fjærkledde slitasje mønster, med kantene av slitebanen "mjuke" oppover fra midten og deler, kan vise symptomer på stabilisatorstag svikt. Diagonale slitasje mønstre kan vise det samme. Unormal dekkslitasje bør vurderes av en profesjonell tekniker, så problemet er sjelden med dekkene og er mer sannsynlig en mislykket suspensjon komponent, inkludert en svaie bar.
Visuell inspeksjon

En visuell inspeksjon vil vanligvis avsløre stabilisatorstag problemer. Gummi eller nylon foringer som brukes til å feste stabilisatorstag til rammen kan være sprukket eller tørt, eller brutt unna. I de verste tilfellene kan de foringene har falt ut. De svaie bar koblinger, som gir en overflate for suspensjonen å presse mot stabilisatorstag i svinger, kan være i samme stand eller brukket helt av. Ved å ta tak i den, kan du ofte se om den er løs, eller helt ødelagt, og behov for utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68576.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer