Ford 5.4 Kode P301

The Ford 5,4-liters motoren bruker en høy-energi tennspolen løpet plug-programmet. Hva dette betyr er hver tennplugg har sin egen tenning coil. Med dette oppsettet er det ingen tennplugg ledninger, noe som betyr at det er en mindre ting å teste når det er et problem feiltenning. Kode P0301 betyr kjøretøycomputer oppdaget at sylinderen har en gjenta feiltenning. Sylinderens ene er plassert på passasjer side av kjøretøyet som er nærmest fronten. Feil Ignition Coil

coilen for hver tennplugg er montert direkte over tennpluggen og festet til toppen av motoren. Når tennspolen svikter, ikke lenger gnister eller kaster svak gnist, og skaper en feiltenning situasjon og sette bryet kode for feiltenning. For å teste coilen for sylinder en, trenger du en HEI gnist tester og en hjelper. Fjern spolen pakke og koble HEI gnist tester til spolen pack. Be hjelperen til å skru over motoren raskt. Hvis spolen gnister, er det ingen feil. Hvis det ikke er noen gnist til stede, så viklingslaget er defekt og må skiftes.
Coil Pack Connector

En kjent problem på Ford 5,4-liters motor blir lett skadet spiral pakke pigtail tilkoblinger. Når pigtail kobles fra spolen pack, er det veldig lett å skade låsetappen, som hindrer ledningsnett fra å skape en solid forbindelse med viklingslaget plugg. For å teste om låsetappen er funksjonell, trekker på ledningsnett for viklingslaget 'hvis pluggen glir rett av, pigtail dårlig og må byttes ut.
Defekt Spark Plug

5.4-liters Ford motor har et kjent problem med sot bygge opp på og rundt tennpluggen. Dette fører til at tennpluggen å bli tent hele tiden, så tennpluggen må skiftes ut. Ford utgitt TSB nummer 06-15-2 knyttet til sotdannelse problemet samt tennpluggen fjerning. Bare prøver å skru ut tennpluggen kan føre til at tennpluggen å bryte inne i topplokket. For å unngå dette, løsne tennplugg en kvart omdreining og stoppe. Fyll ut tennpluggen godt opp til tennpluggen jam nut med forgasser renere, deretter la den sitte i minst 30 minutter, slik at støvsugeren kan veken ned tennplugg gjenger og løsne karbon bygge opp.

Feil Fuel Injector

Ford 5,4-liters motor har åtte injektorer - en for hver sylinder. Hvis drivstoffet injektor for sylinder en er defekt, vil drivstoffet ikke leveres riktig, forårsaker en feiltenning og innstillingen problemer kode P0301. For å teste drivstoff injektor, kobler du ledningsnettet for drivstoff injektor nummer én. Plasser et ohm meter over terminalene for drivstoff injektoren og dokumentere motstanden verdi gitt. Motstanden verdien bør være mellom 11 og 18 ohm. Utfør samme test på de andre syv injektorer og dokumentere motstanden verdi gitt. Motstanden skal være omtrent den samme for alle injektorer. Hvis motstanden er dramatisk annerledes for sylinder en når i forhold til resten, er drivstoffet injektoren defekt og må skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68556.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer